Casele artiștilor, calitatea construcției și caracteristicile arhitecturale – Ce doresc proprietarii?

Publicat: 26 feb. 2019, 14:02 Autor: Simona Life
Casele artiștilor, calitatea construcției și caracteristicile arhitecturale - Ce doresc proprietarii?

Cu toții știm cum își doresc artiștii să arate casa lor – spectaculoasă din punct de vedere al arhitecturii.

case artisti (1)

În special zona de acoperiș ar trebui să arate oarecum diferită comparativ cu cea a unui acoperiș clasic. Fațada poate fi dominată de suprafețele enorme de sticlă ale ferestrelor, iar camerele ar trebui să fie cât mai spațioase.

Designul exterior al casei determină aspectul ei

Izolația fațadei casei nu trebuie neapărat să schimbe designul casei. Pereții exteriori trebuie să îndeplinească mai multe funcții, iar aici ne referim și la semnificația lor din punct de vedere estetic. Izolația casei este foarte importantă pentru a proteja clădirea de vânt, ploi, zăpadă, schimbările de temperatură. În plus lucrările de izolații sunt necesare și la terasele, balcoanele, acoperișul și subsolul casei. Toate acestea au și un efect de reglare asupra climatului interior, respectiv în prevenirea mucegaiului și a igrasiei.

case artisti (2)

Când vine vorba de artiști, pentru aceștia contează foarte mult designul, arhitectura casei lor. Astfel, este de înțeles de ce uneori aceștia se tem ca izolația să nu le strice aspectul casei. Cea mai importantă grijă a lor este ca arhitectura specială a casei lor să nu dispară în urma lucrărilor de izolații. În realitate însă nu ar trebui să-și facă astfel de probleme, pentru că acest lucru nu se întâmplă dacă apelează la firme de specialitate, care au o experiență vastă în domeniu, cum este societatea Conduraru Grup Construct SRL.

În urma izolației fațadei, se obțin multe avantaje printre care:

 • Termoizolarea și prevenirea umidității și a condensului
 • Pentru izolație se folosesc numai materiale de calitate astfel se obțin rezultate excelente de fiecare dată
 • Nu se micșorează spațiul de locuit ca în cazul izolației interioare
 • Casa va fi protejată de incendii și zgomote
 • Pierderile de energie vor fi cu siguranță mult mai mici
 • Mutarea punctului de îngheț se va face spre exterior
 • La exterior se realizează finisajul fațadei și astfel ea va fi proaspăt văruită sau pictată, va arăta mult mai frumos, ca o clădire care a fost renovată
 • Avantajul nu este doar vizual, se face și economie la energie. În plus, izolarea fațadei crește calitatea vieții pentru că se îmbunătățește confortul din interiorul casei, prin pereții calzi în timpul iernii, când temperaturile scad foarte mult afară și prin camerele răcoroase în timpul verii, când este caniculă mare.

case artisti (3)

Izolația bună aduce multe avantaje unei case, deci protecția din exterior are sens, la fel cum este utilă și izolația internă. Pereții exteriori ai casei trebuie protejați să nu se supraîncălzească prea mult vara, când este caniculă, sau din contra să nu fie afectați de umiditate, lapoviță, zăpadă, în lunile de iarnă. Proprietarii de case trebuie să ia în considerare ambele tipuri de lucrări – izolarea exterioară și izolarea interioară. Ambele sunt lucrări complexe, care trebuie realizate corect, cu materiale de calitate și cu tehnologii corespunzătoare. Dacă izolația nu se face corect și aerul rece umed intră prin perete, atunci acesta condensează și produce umiditate, iar în timp se formează mucegai și igrasie. Lucrările de izolație sunt necesare pentru orice clădire, pentru protejarea ei de factorii atmosferici nefavorabili.

Întotdeauna este bine să se lucreze doar cu astfel de companii calificate în această zonă a construcțiilor, care respectă standardele de calitate și care au echipe de lucrători profesioniști cu experiență în lucrări de izolatii, hidroizolații, termoizolații și impermeabilizări la case, blocuri, vile, diferite construcții civile și industriale.

Izolarea acoperișului sau a terasei este de asemenea importantă. Avantajele sunt numeroase și anume:

 • Se obține o excelentă izolație termică, acustică
 • Se protejează clădirea împotriva umidității, a factorilor de mediu nefavorabili
 • Se previn acumulările de umiditate
 • Se obține și o bună etanșeitate la trecerea aerului
 • Confortul interior va fi sporit, vara va fi mult mai răcoare, iarna va fi mai cald
 • Se reduc pierderile de căldură care au loc prin acoperiș sau prin terasa de deasupra casei, acestea fiind semnificative, uneori depășesc 30%. Prin reducerea lor scad cheltuielile cu energia consumată în scopul încălzirii casei.

case artisti (4)

Astfel de lucrări se realizează cu materiale de calitate înaltă, de la furnizori de renume internațional. De exemplu se pot folosi membrane de tip EPDM Giocosa Spania care au o durabilitate mare în timp, chiar mai mare de 30 de ani, sau membrane PVC de tip Protan Norvegia, polistiren expandat rigid, membrane bituminoase cu elastomeri poliesteri și altele. Materialele sunt de marcă Soprema, Bauder, Ravago, Membrane, Apla-Fabryo.

Și lucrările de infrastructură, cum este spre exemplu hidroizolația subsolului sau a unei parcări, se realizează de asemenea cu materiale de înaltă calitate. Acestea au caracteristici de rezistență mare, durabilitate excelentă în timp, au performanțe care depășesc pe cele oferite de materialele clasice. Prin astfel de lucrări se obține impermeabilizarea subsolului, a pereților clădirii, protejarea casei de factorii climatici nefavorabili.

Lucrările de izolație și termoizolație oferă și avantajul dorit de orice proprietar, acela de a crește mult valoarea unei case.

Publicat: 26 feb. 2019, 14:02 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă