Casa Radio, vanduta. Cine a cumparat-o si ce suma COLOSALA a dat pe ea. Patronul deja pierde bani

Publicat: 12 Feb. 2019, 19:24 News 2

Vesti proaste pentru romanii care tin la istoria orasului. Afi Europe va achizitiona una din cladirile vechi ale Bucurestiului si o va transforma.

Casa Radio, vanduta. AFI Europe, grupul care deţine AFI Cotroceni, a semnat o scrisoare de intenţie neangajantă cu Plaza Centers pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al proiectului Casa Radio, din Bucuresti. Conform capital.ro, valoarea tranzactiei se ridica la 60 milioane de euro.

“După încheierea tranzacţiei, AFI Europe va deveni acţionarul majoritar al proiectului, cu o participaţie de 75%. Restul pachetului de 25% din acţiuni este deţinut de autorităţile române (15%) şi de investitori terţi (10%)”, se spune în comunicat. AFI Europe va derula operaţiunile necesare semnării unui pre-contract de vânzare-cumpărare. Contractul definitiv de vânzare-cumpărare pentru Casa Radio este supus îndeplinirii anumitor condiţii. „Casa Radio este un punct de reper în Bucureşti şi achiziţia proiectului este în concordanţă cu strategia noastră de expansiune. Având în vedere stadiul incipient al acestei achiziţii, vom oferi informaţii actualizate privind achiziţia şi planurile pentru acest proiect pe măsură ce procesul avansează”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania, intr-un comunicat de presa oficial.

Casa Radio, vanduta pe 60 milioane de euro

AFI Europe Romania a cumparat in 2018 un teren de 4,3 hectare, aproape de AFI Cotroceni. Acolo va face un proiect cu birouri, spatii comerciale si locuinte. Vor mai face si AFI Tech Park, un complex de birouri in centrul Bucurestiului, si AFI City, primul proiect rezidenţial al companiei în România. Acesta din urma va fi realizat in Bucurestii noi.

La Brasov, AFI Europe va ridica AFI Brasov, un proiect de birouri si spatii comerciale. AFI Europe opereaza in Romania, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria si Letonia. In octombrie 2013 a inaugurat AFI Ploieşti, în urma unei investiţii de peste 50 de milioane de euro. Adiacent, compania a dezvoltat parcul de business AFI Park, care oferă 70.000 metri pătraţi de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaţionale din domeniu IT&C.

Publicat: 12 Feb. 2019, 19:24 News 2
Pe aceeași temă