Carnavalul de la Rio 2019. Cand incepe si ce pot vedea turistii

Publicat: 28 Feb. 2019, 17:58 News 1

Carnavalul de la Rio de Janeiro, Brazilia, debutează vineri, iar senzația acestei ediții sunt paietele biodegradabile, care au devenit tot mai populare.

Carnavalul de la Rio 2019. Ploaia de paiete este una dintre mărcile inconfundabile ale Carnavalului de la Rio de Janeiro. Paietele din plastic și aluminiu, considerate un element serios de poluare, au început să fie înlocuite în ultimii ani cu produse realizate din materiale biodegradabile, iar o firmă s-a specializat în producția noii variante de materiale strălucitoare. Compania Pura Bioglitter a scos pe piață paiete realizate din alge și piatră de mică.

Carnavalul de la Rio are loc în fiecare an înaintea postului Paștelui și este considerat cel mai mare din lume, nu mai puțin de două milioane de persoane ieșind în fiecare zi pe străzi ca să sărbătorească.

Carnavalul de la Rio 2019. Cand incepe

Anul acesta sunt anunțate peste 300 de petreceri în diferite colțuri ale orașului. Pe Sambadrom, traseul mărginit de tribune, stabilit special pentru carnaval, principalele parade ale școlilor de samba vor avea loc în acest an pe 3 și 4 martie, iar defilarea câștigătorilor este programată pe 9 martie.

Originile evenimentului pot fi găsite la jumătatea secolului al 17-lea, când portughezii au introdus un festival dedicat vinului, Entrudo. Prima paradă cu măști a avut loc la Rio în 1840, dar muzica era cea preferată de elitele europene ale vremii, polca și vals. Abia din 1917 muzica locală, samba, a devenit marca festivităților.

Carnavalul de la Rio 2019 – paiete biodegradabile, surpriza editiei

  • Carnavalul de la Rio 2019 are loc între 1 și 9 martie. Fiecare cartier al metropolei braziliene organizează propria sa paradă.
  • În 2018, câștigătoare a fost Beija-Flor, una dintre cele treisprezece școli de samba care alcătuiesc Grupo Especial (Grupul special). A fost a paisprezecea oară când festivitățile au fost dominate de Beija-Flor cu o paradă care a făcut aluzie la problemele sociale din Brazilia.
Publicat: 28 Feb. 2019, 17:58 News 1
Pe aceeași temă