Cararea blestemata din Muntii Bucegi. Ce li se intampla celor care se aventureaza pe ea

Publicat: 04 feb. 2019, 10:03 Autor: Ioana Cioflan News 3

Muntii Bucegi au fost mereu invaluiti de mister si mistic. Oamenii sustin ca aici au loc fenomene inedite, pe care unii nu le pot explica.

La fel se spune si despre cararea blestemata din Muntii Bucegi. Multi spun ca in zona muntilor exista portaluri care sunt vinovate de fenomene stranii din zona. Un loc prin care circula astfel de povesti este si in statiunea Busteni, informeaza antena3.ro.

Localnicii spun că ar există portaluri care leagă Valea Urlătorii de Valea Albă sau de Valea Cerbului. Cel mai periculos fenomen paranormal din Bucegi este apariția unei cărări „blestemate”, avertizează localnicii din Bușteni.

Pe Valea Comorilor, urcand pe Jepii Mici, se ajunge intr-o zona stranie. Aici apare, uneori, o carare ingusta de 20 de cm. Aceasta poate fi vazuta de-a lungul potecii principale din zona. In realitate, poteca nu exista.

Cararea blestemata din Muntii Bucegi – Jepii Mici

Localnicii din zona stiu despre aparitia si disparitia potecii. Acestia prefera sa o evite si ii avertizeaza pe turisti sa faca la fel. In zona se spune ca multi dintre cei care s-au aventurat pe poteca au disparut. Unii nu au mai fost gasiti, iar altii si-au gasit sfarsitul.

In zona mai circula un alt zvon cum ca aceasta carare de 20 de cm este, de fapt, o iluzie optica. Cu toate acestea, ori de cate ori cineva dispare pe traseul Jepii Mici, toata lumea se gandeste la cararea blestemata din Muntii Bucegi.

Castelul Cantacuzino, din Busteni

Este un loc cu numeroase legende si povesti. Este cunoscut ca un loc infricosator. Se spune ca este un loc bantuit si toata lumea il viziteaza in speranta unor fiori. In fata castelului se afla o grota despre care oamenii spun ca e veche, inca dinaintea ridicarii castelului.

In fata grotei s-ar vedea, in noptile cu furtuni, lumini stranii si fum. Aceste aparitii vizuale sunt insotite de vuiete infricosatoare. Dupa naationalizare, Castelul Cantacuzino a fost transformat in sanatoriu. Aici au fost tratati mai multi pacienti care sufereau de TBC.

Un alt zvon legat de Castelul Cantacuzino din Busteni e ca, inainte de Revolutie, dusmanii regimului erau torturati acolo. Cei care ar fi murit si-ar fi lasat spiritele in urma. Ele sunt cele care bantuie intr-una locul. Unii turisti sustin ca pozele pe care le-au facut in Castelul Cantacuzino din Busteni au sfere luminoase in ele.

Capul de dinozaur din Busteni

Este un loc din Busteni pe care ciobanii il evita. Sustin ca `dinozaurul` isi cere jertfa si lor le dispar oi. Multi turisti sustin ca, in apropiere de Capul de dinozaur din Busteni nu le merg telefoanele mobile si aparatele de fotografiat. Li se termina bateriile pana trec de zona.

Un alt loc invaluit de mister este piatra dreptunghiulara din apropiere de Diham. Aceasta arata ca o piatra funerara, semanand cu lespezile puse peste sarcofage. Turistii sustin ca in zona pietrei din Busteni cedeaza aparatura electronica si busolele nu mai indica nordul. In plus, cine atinge piatra de laa Diham se simte rau cateva zile, sustine turism.bzi.ro.

Publicat: 04 feb. 2019, 10:03 Autor: Ioana Cioflan News 3
Pe aceeași temă