Dieta Pegan, in voga in 2019! Cum trebuie sa procedezi

Publicat: 03 Feb. 2019, 17:09 Retete & Diete

Anul 2019 vine cu noutati si in domeniul sanatatii, iar dieta pegan este una din acestea.

Astfel, daca v-ati saturat de aceleasi diete sau nu mai functioneaza si vreti sa incercati ceva nou, puteti sa incercati dieta pegan, cea mai in voga la ora actuala.

Aceasta dieta a aparut dintr-o serie de combinatii, cuvantul pegan provenind de la paleo si vegan. Daca termenul vegan este destul de cunsocut, insemnand renuntarea la produsele ce provin din animale, paleo inseamna mancare neprocesata, mai exact carne.

Inventatorul acestei diete, Mark Hyman, recomanda sa evitati lactatele si cerealele, si sa va concentrati pe fructe si legume.

Dieta Pegan, in voga in 2019

Dieta Pegan, in voga in 2019

Mai jos aveti lista cu alimentele ce pot fi consumate daca tineti dieta pegan, care trebuie respectata cu strictete pentru a vedea rezultate optime.

Potrivit Unica, legumele trebuie sa fie in proportie de 75% din dieta si trebuei sa contina: muguri de bambus, varza de Bruxelles, conopida, broccoli ardei si rosii.

Ca fructe, sunt recomandate ciresele, fructele de padure, merele si citrele. In cazul grasimilor bogate in Omega, aveti voie sa consumati avocado, 3 nuci si ulei de masline.

Proteinele din surse sustenabile sunt ouale, somonu, puiul si vita iar leguminoase constau in mazare. Aveti voie si zaharuri naturale precum miere, sirop de artar si zahar de cocos.

Publicat: 03 Feb. 2019, 17:09 Retete & Diete
Pe aceeași temă