Carantină generală! Franța închide tot după valul de îmbolnăviri

Publicat: 29 Oct. 2020, 08:43 Arhiva
Carantină generală! Franța închide tot după valul de îmbolnăviri

Franța se pregătește să facă fața dezastrului care a lovit-o! Emmanuel Macron a anunțat miercuri seară că Franța va intră iar în carantină generală: „Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate.”

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat miercuri seară că Franța revine la carantină generală, cu restricțiile care au fost impuse și în primăvară. Exista deja o interdicție de se ieși din case pe timpul nopții, dar numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 nu a scăzut.

„Am decis că este nevoie ca începând de vineri să fie reinstituită carantina pe întreg teritoriul naţional. Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise”, a anunțat acesta, printr-un mesaj televizat.

Emmanuel Macron: „Suntem surprinşi toţi în Europa de evoluţia virusului

„Deşi eforturile făcute au fost utile, luciditatea ne cere să admitem că nu sunt suficiente. Virusul circulă în Franţa la o viteză pe care nu au putut-o anticipa nici măcar cele mai pesimiste previziuni. La fel ca vecinii noştri, suntem afectaţi profund de accelerarea bruscă a epidemiei, de un virus care pare să câştige forţă pe măsură ce se apropie iarna.

Suntem surprinşi toţi în Europa de evoluţia virusului. În acest context, responsabilitatea mea este să îi protejez pe toţi francezii şi o asum, în pofida polemicilor.

Care sunt obiectivele noastre? Protejarea persoanelor vârstnice, a celor mai fragili. Vârsta este un factor preponderent, 85% dintre persoanele decedate au peste 70 de ani. Avem şi obiectivul de a proteja tinerii, dat fiind că 35% dintre persoanele aflate la reanimare au mai puţin de 35 de ani. „ a spus Macron

 

 

Publicat: 29 Oct. 2020, 08:43 Arhiva
Pe aceeași temă