Capitala, aproape de colaps. Toate paturile de la terapie intensivă, ocupate!

Publicat: 14 Dec. 2020, 08:54 Arhiva
Capitala, aproape de colaps. Toate paturile de la terapie intensivă, ocupate!

Capitala este la un pas de colaps, toate paturile de la ATI din București fiind ocupate! Raed Arafat a vorbit despre ce se întâmplă cu pacienții care stau în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor. 

”Când găsim locuri în afara Bucureştiului, de multe ori, familiile refuză transferul pacienţilor, chiar dacă ei sunt la Unităţile de Primiri Urgenţă şi nu avem loc pentru ei. Încercăm să convingem familiile că e în binele pacientului să ajungă într-o secţie de Terapie Intensivă, decât să rămână într-o unitate de Primiri Urgenţă la Bucureşti’‘, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Arafat: ”Familiile refuză transferul pacienţilor

”La Bucureşti, la acest moment, paturile sunt ocupate. Avem pacienţi care sunt în Unităţile de Primiri Urgenţe, unde se asigură şi ventilaţia, dar bineînţeles, centrul de coordonare încearcă să le găsească locuri, incusiv în alte judeţe. Acum câteva zile, am trimis mai mulţi pacienţi în mai multe judeţe, inclusiv în zona Moldovei, către Botoşani, în mod deosebit, dar ne confruntăm şi cu o situaţie care trebue să o spun, şi anume, când găsim locuri în afara Bucureştiului, de multe ori, familiile refuză transferul pacienţilor, chiar dacă pacienţii sunt la Unităţile de Primiri Urgenţă şi nu avem loc pentru ei.

Deci asta este un lucru pe care încercăm să covingem familiile că e în binele pacientului să ajungă, chiar dacă e la distanţă, într-o secţie de Terapie Intensivă, decât să rămână într-o unitate de Primiri Urgenţă la Bucureşti. Bineînţeles, fără acordul familiei, nu putem muta acest pacient.

Am avut sprijin din partea Ministerului Apărării, cotinuu, fără absolut nicio rezervă. Oricând a fost nevoie, am avut fie elicoptere de la Interne, de la SMURD, elicoptere mari sau avioane militare de la Ministerul Apărării, dar nu putem transfera fără acordul familiilor”, a spus Raed Arafat.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 14 Dec. 2020, 08:54 Arhiva
Pe aceeași temă