Când ne vom întoarce la normalitate. Anunțul făcut de Bill Gates

Publicat: 14 dec. 2020, 12:35 Autor: Elena Arhiva
Când ne vom întoarce la normalitate. Anunțul făcut de Bill Gates

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, avertizează că pandemia de COVID-19 nu este nici măcar aproape de sfârşit, estimând „o revenire la normal” abia în 2022.

„Această activitate de vaccinare este fenomenală. Am lucrat cu aceste companii farmaceutice, au făcut tot ce le stătea în putinţă. Slavă Domnului, acele vaccinuri vor pune capăt acestei pandemii „, a spus Gates săptămâna trecută la Festivalul FinTech din Singapore, făcând referire la demararea vaccinării anti-COVID în SUA, după ce vaccinul produs de companiile Pfizer și BioNTech anti-COVID-19 a fost autorizat de Administraţia pentru Medicamente pentru utilizare de urgenţă în Statele Unite.

Fondatorul Microsoft a menţionat că ar putea exista şase vaccinuri COVID-19 gata până în primăvara anului 2021 şi se aşteaptă ca acestea să fie aprobate până în vara anului 2021.

Cu toate acestea, Gates a declarat că lumea nu va reveni la normal prea repede. „Până în vara anului 2021, ţările bogate vor avea o acoperire a vaccinării populaţiei mai mare decât în alte ţări. Deci, ţările bogate vor reveni în mare parte la normal.

Trebuie cu adevărat să eliminăm acest virus, aproape peste tot sau altfel am văzut chiar şi în ţări care au făcut o treabă foarte bună – cum ar fi Australia sau Singapore sau Hong Kong sau Coreea de Sud – au întotdeauna un risc de reinfecţie. Deci, au fost nevoiţi să restricţioneze turismul şi alte călătorii, dar până în vară, acest lucru va începe să se deschidă.

Nu vor reveni total la normal, dar cândva în prima jumătate a anului 2022, cred că vom putea spune că ne-am întors la normal”, a declarat acesta.

Fundaţia lui Bill Gates a donat 300 de milioane de dolari pentru a sprijini combaterea pandemiei

Miliardarul avertizează, de asemenea, că există riscul unei explozii a sărăciei la nivel mondial, din pricina efectelor negative generate de noul coronavirus.

Raportul fundației sale susține că, în urma pandemiei de coronavirus, sărăcia extremă a crescut cu 7%, gradul de vaccinare a ajuns la cel mai scăzut nivel din anii ’90, iar efectele economice ale carantinei vor accentua inegalitățile sociale.

În plus, zeci de milioane de oameni au o situație precară, din cauza insecurității economice și a firmelor care dau faliment. Practic, se estimează cea mai gravă recesiune de la al Doilea Război Mondial.

Mai mult, Bill Gates le-a solicitat țărilor bogate să cumpere vaccinuri pentru cei săraci. Potrivit acestuia, „dacă unele țări rămân rezervoare pentru boală, va continua să apară din nou. Dacă vaccinurile au un preț suficient de mare în țările bogate pentru a acoperi costurile fixe ale producției – studii clinice, fabrici și așa mai departe – atunci costul marginal al aprovizionării în țările sărace ar fi relativ modest: de ordinul a 10 miliarde de dolar, 12 miliarde în total”.

Fundaţia lui Bill Gates a donat 300 de milioane de dolari pentru a sprijini combaterea pandemiei.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 14 dec. 2020, 12:35 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă