Când ajunge în România vaccinul împotriva noului coronavirus. Ministrul Sănătăţii a făcut anunţul

Publicat: 20 Apr. 2020, 10:17 News
Când ajunge în România vaccinul împotriva noului coronavirus. Ministrul Sănătăţii a făcut anunţul

Ministrul Sănătății a făcut anunţul mult aşteptat de români. Nelu Tătaru a anunțat când va ajunge în România vaccinul împotriva noului coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat când ar putea beneficia românii de vaccinul împotriva coronavirusului. Nelu Tătaru a precizat, în acest context, că este nevoie de o stabilizare a virusului pentru ca imunizarea să fie posibilă.

Nelu Tătaru a subliniat, în cadrul unei intervenţii de la Antena 3, că „vaccinul se încearcă în toate ţările care au trecut sau trec prin această pandemie. Trebuie o stabilizare a virusului pentru a putea face acest vaccin împotriva virusului Sars-Cov2”. 

„Suntem într-un moment în care folosim un tratament pe care l-a experimentat atât China, cât şi ţările europene, SUA, în funcţie de gravitatea, simptomatologia şi stadiul bolii”, a completat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a mai susţinut şi faptul că „ne gândim şi ne pregătim să accesăm acel vaccin, dar un vaccin se poate pregăti în 12-18 luni. Dacă alţii l-au început, îl putem prelua şi să sperăm ca în 8-10 luni, să avem acel vaccin”.

Ministrul a adăugat că vaccinul împotriva noului coronavirus „trebuie testat pe persoane sănătoase, 6-8 luni de studii, iar apoi poate fi folosit pe populaţia normală”.

Publicat: 20 Apr. 2020, 10:17 News
Pe aceeași temă