Calendar ortodox 4 iunie 2019. E sarbatoare mare, notata cu cruce albastra

Publicat: 03 Jun. 2019, 15:57 News 3
Calendar ortodox 4 iunie 2019. E sarbatoare mare, notata cu cruce albastra

Pe data de 4 iunie, Biserica Ortodoxa Romana ii sarbatoreste pe Sfinții Zotic, Atal, Camasis și Filip de la Niculițel. Ziua e notata in calendar cu cruce albastra.

Calendar ortodox 4 iunie 2019. In aceasta luna sunt 8 sarbatori importante. Prima este marti. In aceasta zi ii praznuim pe Sfinții Zotic, Atal, Camasis și Filip de la Niculițel (județul Tulcea). Acestia fac parte din grupul celor 36 de mucenici care au patimit în vechiul Noviodunum, Isaccea de astăzi (perioada 319-324), în vremea împăratului Liciniu.

Trupurile lor au fost depuse intr-o cripta din Niculitel, Tulcea. In timp, aici s-a zidit o biserica din piatra. Razboaiele au distrus lacasul de cult, iar cripta a fost acoperita de resturi. A fost regasita abia in 1971, dupa ce terenul s-a surpat in urma unor ploi abundente.

Calendar ortodox 4 iunie 2019

Calendar ortodox 4 iunie 2019. E sarbatoare mare, notata cu cruce albastra

In interiorul criptei s-au gasit un sicriu cu osemintele a patru barbaati, dar si inscriptii grecesti pe pereti. In traducere, inscriptiile inseamna „Martirii lui Hristos“ și „Martirii Zoticos, Atalos, Camasis, Filipos“. Moaștele martirilor Zotic, Atal, Camasis și Filip au fost aduse la Mănăstirea Cocoș.

Rugaciunea lui Arsenie Boca. O rostea in fiecare duminica pentru ajutor divin

Astazi, credinciosii pot vedea acolo, in continuare, aceste moaste.

Troparul Sfinților Mucenici de la Niculițel

„Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoințele lor cununile nestricăciunii au dobândit de la Ține, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au surpat; zdrobit-au și ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule”, se arata pe crestinortodox.ro.

Rugaciune impotriva farmecelor si blestemelor. Functioneaza doar daca tii post

Publicat: 03 Jun. 2019, 15:57 News 3
Pe aceeași temă