Bronzarea organica. Ce este si cand este permisa

Publicat: 10 iun. 2019, 13:35 Autor: madalina m. Beauty & Style

Bronzarea organica reprezinta o alternativa pentru bronzarea artificiala, la solar. Mai este cunoscuta si ca "bronzarea cu zahar".

Substanta folosita in bronzarea organica are la baza DHA – dihidroxiacetona. A fost descoperita in anul 1920, in Germania, iar in 1950 era folosita pentru tratamentul diverselor afectiuni medicale ce nu aveau legatura cu pigmentarea pielii.

Bronzarea cu DHA, sau bronzarea organica nu ar fi una periculoasa, spune specialistii. Insa, trebuie avut grija la numarul sedintelor, pentru ca acestea nu ar trebui sa fie foarte frecvente. Pigmentarea obtinuta se pierde odata cu exfolierea celulelor moarte ale pielii. Depinde de tipul de piele si dureaza aproximativ 5-15 zile.

Ce este bronzarea organica

Bronzarea cu DHA nu reprezinta o „colorare”, ci mai mult este o reactie pe care suprafata pielii o are, in urma procesului. Pielea va avea un aspect de bronz cu ajutorul celulelor moarte de la suprafata epidermei. Poate ajuta la obtinerea unui bronz cu aspect frumos, fara riscurile expunerii la ultraviolete. Vitamina D in exces e periculoasa

Bronzarea organica. Ce este si cand este permisa

Majoritatea solutiilor de bronzare au ca ingredient principal DHA. Totusi, pentru a avea un efect cat mai mare si pe o perioada indelungata, mai este combinat si cu alte substante active. Una dintre ele este „eritruloza”.

„Acest spray nu dauneaza sanatatii, mai ales data fiind originea organica a substantelor din care este produs. Insa, daca este utilizat in exces, poate avea unele efecte secundare. De exemplu, utilizarea frecventa a acestei substante poate genera unele afectiuni minore la nivelul pielii, de genul iritatiilor. De asemenea, aceste produse cosmetice nu le sunt recomandate celor care sufera de anumite boli ale pielii, ca psoriazisul”, a declarat Paula Mare, medic specialist dermatolog, potrivit adevarul.ro.

Este permisa bronzarea organica in sarcina?

Printre contraindicatiile acestei metode de bronz se numara bolile de piele. Si gravidele trebuie sa aiba mai mare grija in aceasta privinta. Femeile insarcinate care vor sa se bronzeze organic trebuie sa aiba in vedere petele de piele cauzate de sarcina, dar si de schimbarile hormonale. Astfel, exista riscul ca bronzul DHA sa rezulte cu pete si neuniform.

Mai mult, metoda nu ar fi periculoasa nici pentru viitoarele mamici. Totodata, nu sunt nici dovezi care sa afirme ca solutiile ar cauza mamei sau fatului probleme, la utilizarea externa. DHA se absoarbe prin fluxul sangvin in piele intr-un procent de 5%. Nu trebuie inhalata si nici aplicata pe mucoase. In cazul alaptarii, nu se aplica aceasta substanta in zonele ce ar putea fi ingerate de catre bebelus. Cel mai bun ulei de bronzat

Alte contraindicatii:

– nu trebuie apelat la bronzarea organica daca suferiti de eczeme, rani deschise sau psoriazis.
– in cazul alergiilor, solutia trebuie testata inainte pe piele, la fel ca oricare produs cosmetic.
– nu combinati metodele de bronzare daca apelati la aceasta tehnica, cum ar fi pilulele de bronzare sau sedinte de solar.

Publicat: 10 iun. 2019, 13:35 Autor: madalina m. Beauty & Style
Pe aceeași temă
×