Botezul Cailor 2019. Politia s-a autosesizat dupa ce mai multi cai au fost schingiuiti VIDEO

Publicat: 08 ian. 2019, 14:19 Autor: Ioana Cioflan Life

Duminica, 6 ianuarie 2019, a avut loc Botezul Cailor la Visina. Imaginile socante au devenit virale dupa ce animalele au fost abuzate fara mila.

Botezul Cailor 2019. Politia s-a autosesizat dupa ce mai multi cai au fost schingiuiti la Visina. Concursul de tractiune devine din ce in ce mai violent, de la o editie la alta. Imaginile video s-au viralizat in mediul online si opinia publica a fost dezgustata de modul in care stapanii isi tratau caii.

Oamenii legii au întocmit un dosar pentru săvârşirea infracţiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută de legea 205/2004. Dosarul penal a fost intocmit stapanilor de cai care si-au batut animalele dupa ce au pierdut competitia Botezul Cailor. Proprietarii animalelor au varstele 42, 24 şi 21 de ani.

Botezul Cailor 2019. Politia s-a autosesizat


„La nivelul Sectiei nr.10 Poliţie Rurală Petreşti s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”, faptă prevazută de Legea 205/2004. În prezent, cercetarile sunt efectuate faţă de 3 bărbaţi, toţi din localitatea Vişina”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

Organizatorii interzic folosirea biciului, dar unii participanti la Botezul Cailor 2019 nu au inteles acest aspect. Satenii care au privit de pe margine spectacolul sisnistru au fost ingroziti: „lasă-l, bă, că-l omori”, ”ai, bă, milă, că e şi el suflet”.

Primarul din Visina sustine ca Botezul Cailor 2019 a fost organizat ca la carte. In plus, sustine ca la fata locului au fost si forte de ordine. Dar nimeni nu a intervenit pentru a stopa abuzul asupra cailor. Primarul sustine ca animalele au fost batute abia dupa terminarea competitiei.

Publicat: 08 ian. 2019, 14:19 Autor: Ioana Cioflan Life
Pe aceeași temă