Boala ascunsă de care suferă Lady Gaga. Are dureri cumplite în fiecare zi

Publicat: 17 feb. 2020, 09:58 Autor: Elena Vedete
Lady Gaga este una dintre cele mai iubite artiste din lume, însă puțină lume știe că are probleme extrem grave de sănătate pe care se chinuie să le mascheze.

Stefani Joanne Angelina Germanotta, numele din buletin al lui Lady Gaga, a mărturisit ca se lupta cu dureri îngrozitoare și a fost nevoită să ia decizii ce i-ar fi putut pune cariera în pericol, după ce a anulat aproape 20 de concerte din cauza bolii.

Artistă suferă de fibromiagie, o boală pentru care nu s-a găsit deocamdată un tratament de vindecare, ci doar de ameliorare a simptomelor.

”Mă enervează oamenii care nu cred că fibromialgia este reală. Pentru mine și cred că și pentru alte persoane, este un ciclon de anxietate, depresie, traumă și panică, toate îmi suprasolicită sistemul nervos și apoi rezultatul este durerea. Oamenii trebuie să fie mai înțelegători. Durerea cronică nu este o joacă. În fiecare zi te trezești și nu știi ce vei simți’, a declarat Lady Gaga.

Fibromialgia duce la depresie

Fibromialgia este, de fapt, o durere în mușchi, care poate genera o serie de simptome precum: oboseală, durere, epuizare, hiperestezie, dificultăți cognitive, migrene, tulburări articulare, tulburări digestive, dureri toracice, tulburări de vedere, probleme dermatologice, insomnii, amorțeli și frunicături. Fibromialgia afectează preponderent femeile și circa 2-8% din populație. Această boală poate duce si la depresie, stări de anxietate și atacuri de panică/

În cadrul documentarului „Gaga: Five Feet Two”, artista a menționat că vrea să se implice în compania de conștintizare a acestei boli: „Vreau să ajut la creșterea gradului de conștientizare și la conectarea celor care o au. Putem toți să împărtășim ceea ce ne ajută/doare”.

Cine este Lady Gaga

Lady Gaga este una dintre cele mai în vogă cântărețe ale momentului. Și-a început cariera ca și compozitoare, lucrând pentru nume mari ca Fergie, Britney Spears, Pussycat Dolls sau Black Eyed Peas mai mulți ani.

În anul 2008 și-a lansat propriul album, The Fame, cu care a dat lovitura. În anii care au urmat a câștigat șase premii Grammy, 55 de premii MTV (cele mai multe din istorie) și un Golden Globe pentru „Cea mai bună actriță într-o producție limitată”, pentru rolul ei din serialul  American Horror Story: Hotel.

În 2029, Lady Gaga a scris istorie cu piesa Shallow, interpretată alături de Bradley Cooper, pentru pelicula „A Star is Born”. Ea a devenit prima persoană care a câștigat, în același an, un Oscar, un Grammy, un premiu BAFTA, precum și un Glob de Aur.

Publicat: 17 feb. 2020, 09:58 Autor: Elena Vedete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×