Bijuteria speciala la care Regina Elisabeta nu a renuntat timp de 70 de ani! CE poveste impresionanta ascunde

Publicat: 25 iun. 2018, 16:59 Autor: madalina m. Vedete

Regina Elisabeta a II-a a tinut aproape bijuteria timp de 70 de ani.

Casa Regala a Marii Britanii detine o colectie cu adevarat impresionanta de bijuterii. Printre acestea se numara si un obiect pretios de care Regina Elisabeta nu s-a despartit niciodata, de cand l-a primit cadou.

Majestatea Sa si-a etalat pana acum diverse obiecte din vistieria regala, cum ar fi cercei, coliere, brose sau tiare, dar cu adevarat speciala e bijuteria pe care o poarta de cateva decenii si care ascunde o semnificatie aparte.

Bijuteria la care Regina Elisabeta nu a renuntat de 70 de ani

Bijuteria de care Regina Elisabeta nu s-a putut desparti vreodata are in spate o poveste impresionanta. E asemenea unei declaratii de dragoste, pentru ca i-a fost daruita de catre Printul Philip, atunci cand acestia s-au casatorit.

Desi e cunoscut si faptul ca membrii familiei regale nu poarta verigheta, iar Printul Harry a dorit sa rupa aceasta traditie atunci cand s-a casatorit cu Meghan Markle, si bunica acestuia a avut mereu pe deget un inel.

Mai exact, e vorba despre inelul de logodna pe care Majestatea Sa l-a primit din partea Printului Philip, in urma cu 70 de ani, atunci cand s-au logodit, pe data de 10 iulie 1947. Bijuteria este un inel cu un diamant de trei carate si o poveste impresionanta!

Bijuteria la care Regina Elisabeta nu a renuntat de 70 de ani

Inelul pe care Philip a decis sa i-l daruiasca suveranei ascunde o semnificatie aparte. Regina Elisabeta l-a primit atunci cand a spus „Da” si a acceptat cererea in casatorie. Nu multi stiu ca diamantul de pe acel inel a fost extras din tiara Printesei Alice, mama lui Philip.

Piatra pretioasa a fost purtata de catre Regina Elisabeta, cea care a devenit intre timp cea mai longeviva regina din istoria Marii Britanii, timp de 70 de ani. Din aceeasi tiara a fost creata la cerere si o bratara, pentru ca Majestatea Sa se bucure de intregul set.

De cele mai multe ori bijuteria speciala nu e vizibila, pentru ca in ultimii ani suverana a purtat manusi asortate cu tinutele sale, iar astfel inelul de logodna a fost tinut „ascuns” de ochii curiosilor.

(sursa: hellomagazine.com)

Publicat: 25 iun. 2018, 16:59 Autor: madalina m. Vedete
Pe aceeași temă