Beatrice Mahler avertizează: ”În spital lucrurile nu stau bine deloc”

Publicat: 07 Mar. 2021, 12:17 Arhiva
Beatrice Mahler avertizează: ”În spital lucrurile nu stau bine deloc”

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler avertizează asupra faptului că numărul pacienților COVID aflați la Terapie Intensivă este în creştere, iar media de vârstă a pacienţilor este în scădere faţă de anul trecut.

”Eu sper ca până la Sărbătorile Pascale o mare parte din situaţia critică pe care o presupune această creştere a numărului de cazuri să fie depăşită. Depinde de modul în care vom aplica aceste restricţii fiecare şi de modul în care vom conştientiza că purtarea măştii este necesară. Probabil că Sărbătorile Pascale nu vor însemna reducerea sau eliminarea tuturor restricţiilor, dar cel puţin revenirea la cele anterioare zilei pe care o avem astăzi, adică de impunerea restricţiilor”, a spus Beatrice Mahler la Antena 3.

Situaţia pacienţilor internaţi la Institutul Marius Nasta

”Din păcate, în spital lucrurile nu stau bine deloc. Numărul mare de pacienţi care necesită internare cu forme severe şi critice de boală pune o presiune deja pe spital, cel puţin la nivelul Institutului Marius Nasta. Suntem în fiecare dimineaţă în momentul în care rămânem fără locuri şi trebuie să externăm pacienţi pentru a putea primi alţii.

Terapia Intensivă este plină şi pacientul critic dezvoltă foarte multe complicaţii şi întradevăr, media de vârstă este în scădere faţă de anul 2020. Acest lucru crează emoţii, pentru că încărcătura emoţională şi suferinţa acestor pacienţi nu poate să nu te impresioneze”, a mai spus medicul.

4.064 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.064 cazuri noi de coronavirus și 69 de decese. Până astăzi, 6 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 824.995 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

754.335 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.064 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 07 Mar. 2021, 12:17 Arhiva
Pe aceeași temă