Beatrice Mahler, avertisment pentru români: ”Valul patru devine o certitudine”

Publicat: 01 iul. 2021, 09:12 Autor: Elena Arhiva
Beatrice Mahler, avertisment pentru români: ”Valul patru devine o certitudine”

 Șefa Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, avertizează că, dacă vom fi loviți de un val patru al pendemiei, situația va fi dificilă în localitățile unde rata de vaccinare este scăzută.

„Valul patru devine o certitudine în foarte multe state care nu sunt foarte departe de România. Vedem Rusia, care se confruntă cu un val de infectări, Marea Britanie, Spania, începe să crească numărul de cazuri și în Italia și Germania, cu tulpina Delta, și se pare că sunt câteva focare și în Grecia. E o realitate pe care o așteptam, probabil, cu toții, dar nu trebuie să uităm că și aceste state, care se confruntă acum cu acest val de infectări au populație vaccinată”, a declarat Beatrice Mahler la Digi24.

Potrivir medicului, varianta Dela este mult periculoasă și există o diferență clară de vulnerabilitate în fața tulpinii Delta a coronavirusului între persoanele vaccinate și cele nevaccinate.

„Ce e bine în Marea Britanie este că persoanele infectate nu ajung să preseze sistemul de sănătate, pentru că formele de boală la persoanele vaccinate sunt mult mai ușoare. Însă asta nu înseamnă că ele nu pot transmite infecția persoanelor nevaccinate, iar cei care sunt nevaccinați și au o infectare cu varianta Delta se pare că au nevoie de asistență medicală în procent mult mai mare decât la celelalte tulpini”, a mai precizat dr. Mahler.

Nu trebuie să ne relaxăm în această perioadă

„(Valul patru – n.r.) cu siguranță poate fi mai sever dacă ajunge în localități unde rata de vaccinare este scăzută, unde nu reușim să convingem populația că vaccinul protejează, că până la urmă vaccinul salvează viața celui care este vaccinat și are acest bagaj de anticorpi. Nu trebuie să ne relaxăm în această perioadă în care avem, într-adevăr, un număr foarte mic de cazuri, dar este îngrijorător ce se întâmplă în state unde populația este deja vaccinată și care ajung să se confrunte cu acest val de infectări”, a afirmat Beatrice Mahler, făând apel la oameni să se vaccineze.

„Nu vom fi luați prin surprindere (de valul patru – n.r.). Și în acest moment în Institutul Marius Nasta avem paturi dedicate pacientului COVID, chiar dacă au fost reduse foarte mult, conform legislației, avem un plan de revenire rapidă la numărul mare de paturi dacă situația o va impune. Însă față de celelalte două valuri avem avantajul vaccinului, avantaj pe care ar trebui să-l folosim”, a precizat dr. Mahler.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 01 iul. 2021, 09:12 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă