Bauturile reci NU provoaca durere in gat! A mai picat un mit

Publicat: 21 aug. 2019, 23:46 Autor: madalina m. Life
Bauturile reci NU provoaca durere in gat! A mai picat un mit

Dintotdeauna parca stim ca nu trebuie sa consumam bauturi cu gheata, dat fiind ca dauneaza gatului, lucru contestat de specialisti. Medicii vin acum cu explicatii.

Mituri peste mituri. Cine sa le mai inteleaga? De aceasta data, este vorba despre apa rece. Desi este un mit foarte intalnit si mai ales repetat de parinti, se pare ca, de fapt, bauturile reci nu provoaca durere in gat! A fost demonstrat stiintific: nu ne crestem imunitatea cu suplimente alimentare!

E vara si am vrea sa bem apa rece sau sa consumam diferite bauturi cu gheata din teama de a nu ne durea gatul. Conform medicilor, nimic mai fals. Cu toate acestea, dupa ce bem lichide reci, simtim usturime ori simtim ca amigdalele ne sunt inflamate. Cum vine asta? Ei bine, potrivit medicilor, consumul de lichide reci nu ar trebui sa iti creeze astfel de disconfort.

Bauturile reci nu provoaca durere in gat!

Bauturile reci nu provoaca durere in gat

Este vorba despre o inflamatie bacteriana despre care nu ai habar, mai degraba, caci ea ar fi cauza durerilor in gat, nu inghetata sau apa rece. Cu mai multe explicatii a venit medicul ORL, Ioana Voda, care a spus clar ca putem bea ceva rece in perioadele cu temperaturi ridicate fara nicio constrangere.

„Este normal sa mancam inghetata deoarece este un aliment deosebit de bun, desi are multe calorii. Mestecand, se topeste si ajunge la o temperatura normala. In stomac si in tubul digestiv nu avem nicio problema, daca este o inghetata curata, fara alte infectii bacteriene”, explica un medic ORL

„Ne doare gatul daca avem o patologie de gat. In mod normal nu trebuie sa se umfle absolut nimic si amigdalele nu sunt reactive la diferentele de temperatura. Ne poate ustura gatul si sa simtim ca nu este in regula in faringe, in ultimul perete din cavitatea bucala”, a spus Ioana Voda, la Antena 3.

Astfel, poti sta linistit atunci cand bei un suc reci sau mananci o inghetata vara, la temperaturi ridicate, sau dupa efort – nu au sanse sa te trimita intr-un concediu medical nedorit!

sursa: playtech.ro

Publicat: 21 aug. 2019, 23:46 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă