Fantastic! Barbatul de 34 de ani care a fost salvat de la moarte cu un transplant! A primit o inima intr-o cutie in care a stat timp de 5 ore!

Publicat: 15 Feb. 2019, 12:19 Life

Metoda revolutionara de transport a inimii l-a salvat pe barbat. Inainte organele erau tinute in gheata, dar acum inimile sunt tinute in viata intr-o "cutie" sofisticata.

Barbatul de 34 de ani care a fost salvat de la moarte cu un transplant! Tata a doi copii, tanarul a fost salvat in ultima clipa dupa ce s-a gasit o inima de la un donator pentru el.

Ceea ce face ca acest transplant sa fie cu atat mai diferit fata de restul este ca medicii au folosit de aceasta data o metoda noua de transport si prezervare a organului. Inima a fost depozitata intr-o cutie speciala unde a putut fi tinuta pana la 5 ore in afara unui corp uman in timp ce sangele era pompat prin ea cu ajutorul unui sistem special care o facea sa „bata” si sa para ca este in viata.

Acest nou procedeu de a transporta inimile pentru transplant le ofera chirurgilor un timp mai lung de pregatire a pacientilor si ajuta la salvarea vietilor delor care nu sunt neaparat in imediata apropiere a donatorului.

Lui James Walton din Birmingham i-a explodat din senin aorta in Ianuarie si medicii si-au dat seama ca singura lui sansa de supravietuire este sa primeasca o noua inima si sa i se efectueze un transplant. Dupa ce a asteptat timp de 5 zile, James a reusit sa fie cel de-al 3-lea pacient din Anglia care beneficiaza de un transplant de inima tinuta in „viata” in cutia speciala.

Continuarea articolului »

Publicat: 15 Feb. 2019, 12:19 Life
Pe aceeași temă