Bărbat mort în fața spitalului, după ce a așteptat câteva ore

Publicat: 21 Aug. 2019, 15:06 Ciao.ro
Bărbat mort în fața spitalului, după ce a așteptat câteva ore

Un bărbat de 79 de ani a murit în fața Spitalului de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, după ce a așteptat mai mult de 7 ore să fie consultat.

Bărbat mort în fața spitalului. Medicii susțin că bărbat a fost consultat, însă rudele acestuia au refuzat internarea.

Pe Facebook au apărut imagini cu un bărbat de 79 de ani care a murit în fața Spitalului de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, rudele scriind că acesta a ajuns la spital, cu ambulanța, luni dimineață.

Bărbat mort în fața spitalului

Bărbat mort în fața spitalului

Aceleași rude susțin că bătrânul a stat pe holurile spitalului de la ora 10.00 până după ora 17.00 fără să fie băgat în seamă. Bărbatul spunea că îi este rău, fiica lui ar fi cerut sfat de la asistente, iar acestea îi spuneau ce să facă și să îl țină de mână.

Rudele susțin că după ora 17.00 au fost întrebate ce vor să facă, să îl ducă pe bătrân acasă sau să îl interneze la terapie intensivă, iar fiica bărbatului a spus că dacă acesta e pe moarte, îl ia acasă.

„Persoanele respective nu ar fi trebuit să refuze internarea. Au refuzat internarea, au semnat în foaie, și-au asumat întreaga răspundere. Au refuzat, au scris în foaia de urgență că refuză internarea, contrar indicațiilor, pentru că medicul de gardă a vrut să-l interneze, dându-și seama că e o urgență și că o să moară dacă nu e tratat, iar dânșii și-au asumat această răspundere, după aceea mai voiau o salvare de trimis acasă.

Și cum era și firesc, până la urmă, pacientul a decedat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin.

El a spus că bărbatul a fost îngrijit în spital timp de mai multe ore și că era în stare gravă când a fost adus.

„A fost îngrijit la noi de la ora 12.50, de când a venit, până la ora 16.20, când a plecat. S-a prezentat cu hemoragie digestivă, era cu fibrilație, cu insuficiență cardiacă și cu șoc hemoragic. Practic, ei sunt de vină, pentru că ei au refuzat.

Filmările degeaba le-au făcut, pentru că, din moment ce tu semnezi că vrei să iei pacientul în halul acela, pentru că era caz de reanimare, trebuia să-i se bage sânge urgent. Dacă i se băga sânge, nu murea omul. Nu i s-a băgat sânge, a murit imediat”, a spus reprezentantul spitalului.

Publicat: 21 Aug. 2019, 15:06 Ciao.ro
Pe aceeași temă