Bacteria care mananca poluarea si degaja electicitate a fost descoperita! Unde se gaseste si cum ne ajuta

Publicat: 24 mart. 2019, 10:37 Autor: madalina m. News 2

Bacteria a fost descoperita de catre oamenii de stiinta. In mod uimitor, vietatea microscopica are foarte multe calitati, printre care si cea de a degaja electricitate.

Descoperirea incredibila a fost facuta de curand. Vietatile minuscule pot consuma poluarea si genereaza electricitate, in schimb, pe timpul acestui proces. Bacteria care mananca poluarea este adaptata, insa, la viata in anumite medii, sustin savantii.

Asta deoarece traieste doar in gheizere si izvoare fierbinti, care pot trece de temperaturi de 90 de grade Celsius. Totodata, bacteria a fost detectata in adancurile Parcului National Yellowstone, din Statele Unite ale Americii. S-ar parea ca apele termale au o influenta foarte mare asupra procesului de eliminare a poluarii.

Oamenii de stiinta au numit vietatile microbi electrogenici si sunt vizati deoarece au o capacitate de a genera energie. Prin aceasta descoperire, expertii spera sa o poata utiliza la producerea dispozitivelor de alimentare, in viitor, noteaza descopera.ro.

Bacteria care mananca poluarea, descoperita in SUA!

A fost descoperita bacteria care mananca poluarea si degaja electicitate

Savantii care au detectat bacteriile au mai afirmat si ca procesul ar putea fi unul foarte complicat, ca sa nu mai vorbim de indelungat. Mediul extrem in care traieste vietatea microscopica ar putea deveni o problema atunci cand ii va fi testata capacitatea. Poluarea cu microplastic ne ucide marile si oceanele!

S-a spus despre aceasta bacterie ca „mananca” poluarea deoarece ar avea proprietatea de a converti poluantii toxici in substante mai putin nocive omului si mediului inconjurator. „A fost prima data cand asemenea bacterii au fost colectate dintr-un mediu extrem precum un izvor fierbinte si alcalin”, a fost de parere Abdelrhman Mohamed, de la Universitatea de Stat din Washington. Acesta a fost cel care a condus studiul neobisnuit.

Echipa sa a fixat electrozi in apa din patru izvoare termale si recipientele au fost lasate timp de o luna de zile pentru a fi colonizate de catre bacterii. „Conditiile naturale regasite in mediile geotermale precum izvoarele calde sunt foarte dificil de recreat in laborator. De aceea, am dezvoltat o noua strategie sa imbogatim in mediul lor natural, bacteriile care iubesc caldura”, a afirmat dr. Haluk Beyenal, de la aceeasi universitate americana.

Publicat: 24 mart. 2019, 10:37 Autor: madalina m. News 2
Pe aceeași temă