Ce este bruceloza, noua epidemie care a izbucnit în China…. Focarul a apărut în urma unei scurgeri de la o fabrică biofarmaceutică

Publicat: 19 Sep. 2020, 09:20 Arhiva
Ce este bruceloza, noua epidemie care a izbucnit în China….  Focarul a apărut în urma unei scurgeri de la o fabrică biofarmaceutică

Peste 3.000 de persoane din China s-au îmbolnăvit de bruceloză după ce o bacterie a fost scăpată anul trecut dintr-un laborator, au transmis oficialii din domeniul sănătății, potrivit CNN.

Epidemia a pornit de la o fabrică de produse farmaceutice din Zhongmu Lanzhou, care producea vaccinuri împotriva brucelozei pentru uz animal. Până acum s-au îmbolnăvit 3.245 de persoane, a transmis Comisia locală de sănătate, potrivit CNN.

Alte 1.401 de persoane au avut teste preliminare pozitive. În total, autoritățile au testat 21.847 de persoane din cei 2,9 milioane de locuitori ai orașului. Din fericire, până în acest moment nu au fost raportate decese a anunțat Comisia de Sănătate a orașului.

Ce simptome are bruceloza

Bruceloza, cunoscută și sub denumirea de febră malteză sau febră mediteraneană, poate provoca dureri de cap, dureri musculare, febră și oboseală. Uneori simptomele dispar, dar sunt și cazuri în care pot deveni cronice sau nu pot dispărea niciodată, cum ar fi artrita sau umflarea anumitor organe, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Cum se produce infectarea cu bruceloza

Cea mai obișnuită modalitate de a te infecta este prin consumul de produse lactate nepasteurizate sau crude, dar oamenii se pot îmbolnăvi și inspirând bacteria.

Transmiterea brucelozei de la om la om este extrem de rară, potrivit CDC.

Cum a ajuns bacteria la oameni

Gazele reziduale contaminate au format aerosoli care au purtat bacteria până la Institutul de Cercetări Veterinare din Lanzhou, unde a izbucnit epidemia. Primele cazuri de îmbolnăvire au apărut în noiembrie, apoi rata de infectare a accelerat. Până în decembrie erau deja 181 de angajați ai instututului infectați cu bruceloză.

De asemenea, au fost infectați studenți și angajați ai universității din Lanzhou; infecția s-a răspândit și în provincia Heilongjiang, la extremitatea nord-estică a țării, unde 13 cazuri pozitive au fost confirmate în institutul veterinar în august.

Totodată, autoritățile chineze au demarat o anchetă și au ridicat licențele de funcționare ale fabricii, precum și aprobările pentru producerea a două vaccinuri anti-bruceloză.

Publicat: 19 Sep. 2020, 09:20 Arhiva
Pe aceeași temă