Avertizare pentru romanii care merg in Grecia! Se pot molipsi cu o boala periculoasa

Publicat: 06 aug. 2019, 14:59 Autor: madalina m. News

Persoanele care aleg ca destinatie de concediu Grecia se pot molipsi cu o boala foarte periculoasa, care circula.

Romanii care merg in Grecia sunt in pericol, pe timpul vacantei, daca nu iau toate masurile necesare de protectie impotriva acestei boli! Este vorba de un avertisment facut recent de catre autoritati.

Persoanele care isi doresc sa plece in Grecia au primit o avertizare de calatorie din partea Ministerului Afacerilor Externe. Este foarte periculos pentru cetateni deoarece e vorba de un virus care in cazurile extreme poate fi mortal.

Avertizare pentru romanii care merg in Grecia

Cetatenii romani care vor sa mearga in vacanta in Grecia au fost atentinati de catre Ministerul Afacerilor Externe. S-ar parea ca exista riscuri majore ca oamenii sa contacteze virusul West Nile. Este subliniat si faptul ca exista deja 25 de cazuri de molipsire raportate. Printre acestea, din pacate, se numara si doua decese.

Avertizare pentru romanii care merg in Grecia

Potrivit autoritatilor, regiunile care au fost afectate pana in prezent sunt Katerini, Topeiros Xanthi, Nestos Kavala, Larisa, Sofades Kaditsas, East Attica si Spata. Turistilor le este recomandat sa foloseasca in special imbracaminte lunga, care sa le acopere cea mai mare parte a corpului.

Totodata, oamenilor le este recomandat sa foloseasca si un spray de corp special, dar si pentru mediul inconjurator, ca sa poata reduce riscurile imbolnavirii. Boala este transmisa de tantari, de aceea trebuie sa va feriti de aceste insecte daunatoare.

„Românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Cetăţenii care se confruntă cu urgenţe au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076”, potrivit mediafax.ro.

Simptome West Nile

Semnele infectiei cu virusul West Nile se aseamana cu o simpla raceala sau o meningo-encefalita. Daca regasiti aceste simptome in starea de sanatate, trebuie sa solicitati de urgenta interventia medicului.

– febra ridicata insotita de durere de cap intensa
– varsaturi
– stare generala alterata
-sensibilitate crescuta la lumina.

Publicat: 06 aug. 2019, 14:59 Autor: madalina m. News
Pe aceeași temă