Trucul care alunga tantarii. Descoperirea e total neobisnuita si poate fi pusa in practica oricand! VIDEO

Publicat: 06 apr. 2019, 16:43 Autor: madalina m. Life

E total neobisnuit modul prin care putem scapa de tantari. In curand vor deveni iarasi o problema pentru noi toti.

Daca vrei sa eviti chimicalele, ei bine, cercetatorii au gasit o metoda iesita din comun. Trucul care alunga tantarii poate fi pus in practica de catre oricine. De curand, a fost observat ca intre aceste insecte si un anumit gen muzical exista o conexiune neasteptata.

Cel mai nou studiu in domeniu ne arata ca tantarii pot fi indepartati. Ba chiar putem evita muscaturile de tantari, foarte frecvente in lunile de primavara si vara. S-ar parea ca muzica electronica e cea care ne vine in ajutor, potrivit descopera.ro.

Mai exact, este vorba despre un gen muzical specific, adica dubstep. Cel mai celebru exemplu este artistul american Skrillex. Savantii au observat ca sunetul este foarte important in procesul de reproducere. Dar si de supravietuire sau mentinerea populatiei pentru foarte multe specii.

Piesa lui Skrillex care alunga tantarii!

Trucul care alunga tantarii

Specialistii au studiat in special tantarii adulti care fac parte din specia „Aedes aegypti”. Mai sunt cunoscuti si ca „tantarii de febra galbena”. Dupa ce le-a fost pusa muzica electronica, aceasta a inceput sa functioneze precum un insecticid. Solutii ieftine de alungat tantarii

Savantii au ales piesa „Scary Monsters and Nice Sprites” de la Skrillex, pentru ca respectiva compozitie muzicala contine frecvente ridicate, dar si scazute. Trucul care alunga tantarii a fost pus in practica si s-a observat ca insectele reuseau sa stea departe de gazde.

Prin faptul ca s-a testat acest gen de muzica, hranirea cu sange a tantarilor a fost cu mult redusa. La fel, in mod uimitor, le-a fost intrerupt si procesul de imperechere. Oamenii de stiinta vor putea astfel sa gaseasca noi modalitati prin care tantarii periculosi sa fie tinuti departe de om.

„Pentru insecte, vibratiile de joasa frecventa le faciliteaza interactiunile sexuale, in timp ce zgomotul le perturbeaza perceptia semnalelor de la speciile conspirative si gazde”, au fost de parere cercetatorii.

Publicat: 06 apr. 2019, 16:43 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă