Avertismentul unui medic infecţionist: „La iarnă ne aşteaptă o….”

Publicat: 14 mai 2020, 11:36 Autor: Hermina Hagianu News
Avertismentul unui medic infecţionist: La iarnă ne aşteaptă o....

Medicul Ion Alexie, infecţionist la un spital din Las Vegas, ne spune că la iarnă riscăm o triplă infectare.

Dr. Ion Alexie, medic infecţonist care lucrează la un spital din Las Vegas, a explicat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” despre triplul pericol la care putem fi expuşi în această iarnă.

„La iarnă vom avea ceea ce eu numesc „triple jeopardy”, (pericol triplu, n.red.), adică avem şanse să ne infectăm în acelaşi timp cu influenza, care este gripa, cu Covid 19, şi toată lumea ştie că după aceste infecţii virale pacienţii fac pneumonii bacteriene cu pneumococ, şi de multe ori cu stafilococ”, a spus medicul.

Alexie explică faptul că cea mai bună cale pentru a ne ţine departe de problemele de sănătate este vaccinarea anti- gripală şi anti- pneumococică.

„Oamenii cu vârsta de peste 65 de ani trebuie vaccinaţi pentru pneumococ, bacteria care produce cele mai frecvente pneumonii. Şi pentru pacienţii între 19 şi 65 de ani care au boli cronice, acele boli cronice care pun pacienţii la risc pentru Covid”, a mai spus medicul.

Medicul Ion Alexie speră ca în curând să fie inventaţi anticorpii monoclonali. Aceştia sunt forme identice create în laborator ale anumitor tipuri de anticorpi. În lipsa unui vaccin, imunoterapia ar putea fi salvarea în viitor.

Deja o echipă de cercetători olandezi a descoperit un anticorp monoclonal capabil să neutralizeze în laborator noul coronavirus, însă încă mai este nevoie de studii în acest sens.

Publicat: 14 mai 2020, 11:36 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă