Avertismentul transmis de un medic celebru din țară! Obiceiul din pauze care poate îmbolnăvi grav elevii: ”Eu personal am văzut la o școală…”

Publicat: 18 Sep. 2020, 11:41 Arhiva

Celebrul medic Emilian Imbri, care este managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Capitală, avertizează tinerii care merg la școală de faptul că un obicei pe care îl au în pauze îi pot îmbolnăvi.

Specialistul susține faptul că ”poștirea” unei țigări în pauze, la școală, obicei care este interzis în majoritatea locurilor, reprezintă un gest care conduce la îmbolnăvirea celor din jur. Odată ce aceeași țigară este fumată și de o altă persoană, crește mult riscul de infectare cu noul coronavirus.

„Începutul școlii ar putea să însemne – la fel ca și relaxările care au dovedit că la fiecare a fost o ușoară creștere a numărului de îmbolnăviri – la fel și începutul școlii ne poate duce cu gândul că ar putea duce la creșterea numărului de îmbolnăviri.

Vă recomand doar să treceți pe lângă o școală când sunt pauze sau pleacă copiii spre casă sau vin spre școală, să vedeți ce înseamnă grupurile de colegi, de prieteni, care se bucură că se întâlnesc, fără să poarte mască…

Și ceea ce este mai îngrijorător, eu personal am văzut la o școală din apropiere băieți de clasa a X-a, a XI-a, care își treceau țigara de la unul la altul și fumau împreună doi sau trei aceeași țigară”, a declarat Emilian Imbri, arată Antena 3.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1679 de noi cazuri de îmbolnăvire

Până ieri, 17 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 108.690 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.679 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până ieri, 4.312 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.960. Dintre acestea, 460 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.160.669 de teste. Dintre acestea 24.025 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.292 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.733 la cerere.

Publicat: 18 Sep. 2020, 11:41 Arhiva
Pe aceeași temă