Avertismentul transmis de Anthony Fauci! De ce în acest moment s-a intensificat transmiterea virusului

Publicat: 29 mart. 2021, 14:23 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Specialistul Anthony Fauci a transmis un avertisment important în legătură cu pandemia de coronavirus. A explicat de ce s-a intensificat transmiterea virusului în perioada aceasta.

În Statele Unite ale Americii au început să crească din ce în ce mai mult cazurile de infectare cu noul coronavirus, deoarece, spune specialistul Anthony Fauci, restricțiile s-au ridicat mult prea repede, astfel că s-a produs o intensificare bruscă a bolii pe teritoriul american. Directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase a spus următoarele: „Am spus de multe ori (…) la revenirea de la un vârf accentuat, când se ajunge la un punct de la care începe plafonarea, odată ce rămânem pe platou, există pericolul real de creştere bruscă. Şi din nefericire asta începem să vedem”.

Odată cu impunerea de restricții, numărul scăzuse la aproximativ 50.000, dar a început să crească treptat iar. A comparat și Europa cu SUA, zicând că „mai multe ţări din Uniunea Europeană (…) au ajuns la un platou, după care au început să revină”, arată g4media.ro.

„Ceea ce vedem este probabil din cauza unor lucruri cum ar fi venirea primăverii şi relaxarea metodelor de combatere pe care le-aţi observat. Cred că este prematur. Când ajungi la aeroport, cozile de la înregistrare, cozile la mâncare din restaurante, îmbarcarea aşa cum vedeţi, cum oamenii se adună uneori – acesta este genul de lucruri care cresc inevitabil riscul de infectare”, a mai spus specialistul.

A apărut o nouă tulpină a coronavirusului, cu două mutații

Noua variantă a coronavirusului cu o dublă mutație a apărut în India, iar anunțul a fost făcut de Ministerul Educației. În ultima perioadă, India a înregistrat cele mai mari valori zilnice la bilanț în cazuri numărului de persoane infectate cu noul coronavirus și decese, arată Adevărul.ro.

Mutațiile s-au evidențiat mai ales în statul indian Maharashtra, unde au fost făcute analize ale genomului de la mai multe probe. Oficialul a spus că există ”variants of concern” (VOC). Tulpinile „nu au fost detectate într-un număr suficient de mare pentru a stabili o relaţie directă sau pentru a explica creşterea rapidă a numărului de cazuri în unele state”.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 29 mart. 2021, 14:23 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă