Avertismentul directorului OMS! „Următoarele luni vor fi foarte dificile şi unele ţări se află pe un drum periculos”

Publicat: 24 Oct. 2020, 10:47 Arhiva

Din ce în ce mai multe state sunt lovite de cel de-al doilea val pandemic. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis un mesaj în vederea luării unor măsuri urgente.

În această perioadă, din ce în ce mai multe state se confruntă cu o problemă majoră: cel de-al doilea val de coronavirus îmbolnăvește și mai multe persoane, sistemul medical abia mai face față cererilor și pacienților infectați cu virusul chinezesc, iar multe firme și-au tras obloanele, după ce autoritățile au decis ca activitatea să se restrângă, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Directorul OMS: „Următoarele luni vor fi foarte dificile”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, susține faptul că numărul crescut de cazuri de infectare cu noul coronavirus face și mai grea treaba medicilor, iar secțiile din spitale sunt pe cale să își depășească limitele.

„Un număr prea mare de ţări cunosc o creştere exponenţială a cazurilor de Covid-19 şi asta conduce la faptul că spitalele şi unităţile de îngrijire de terapie intensivă să fie aproape sau să-şi depăşească limitele şi suntem abia în octombrie. Este posibil ca al doilea val să fie mai rău decât primul”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă, arată Stirileprotv.ro.

„Următoarele luni vor fi foarte dificile şi unele ţări se află pe un drum periculos. Cerem liderilor să ia măsuri urgente pentru a preveni decesele, prăbuşirea sistemelor de sănătate şi închiderea, din nou, a şcolilor. Aşa cum am spus în februarie, repet astăzi: Acesta nu este un exerciţiu”, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus .

România a înregistrat un nou record negativ: 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19)

Până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 144.429 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până ieri, 6.245 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.427. Dintre acestea, 782 sunt internate la ATI.

Publicat: 24 Oct. 2020, 10:47 Arhiva
Pe aceeași temă