Avertismentul cumplit al unui reputat medic: „Noiembrie va fi o lună de foc!”

Publicat: 26 Oct. 2020, 10:03 Arhiva
Avertismentul cumplit al unui reputat medic: „Noiembrie va fi o lună de foc!”

Beatrice Mahler, managerul de la „Marius Nasta”, avertizează că următoarele săptămâni vor fi „de foc”, în condițiile în care la Terapie Intensivă nu mai sunt locuri libere, deşi pacienţii au nevoie de îngrijiri în număr tot mai mare.

„La Marius Nasta secţia este complet ocupată, inclusiv zona de triaj. Nu ştiu ce vom face cu cazurile care vor ajunge în cursul zilei. Secţia de Terapie este plină, cazurile sunt severe, situaţia este cu adevărat îngrijorătoare”, a declarat Beatrice Mahler.

Spitalele sunt tot mai aglomerate, iar managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” se teme că greul abia acum urmează.

„Dacă numărul de cazuri în următoarea săptămână va avea aceeaşi pantă ascendentă pe care am văzut-o în ultimele două săptămâni, există posibilitatea să transformăm absolut toate spitalele în spitale Covid pentru că, până la urmă, trebuie să acorzi asistenţă pacientului care are cea mai mare nevoie, însă acest lucru va fi extrem de dificil de suportat de către populaţie la modul general, pentru că avem şi pacienţi cu boli cronice care au acutizări şi managementul va fi extrem de dificil”, a spus managerul de la „Marius Nasta”, scrie antena3.ro.

„Cu siguraţă va fi o lună noiembrie de foc pentru spitalele din România”, se aşteaptă Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler a vorbit şi despre fenomenul burnout şi importanţa consilierii psihologice. „Psihologul este permanent între colegi şi încearcă să realizeze şedinţe pentru a diminua cât mai mult acest fenomen care, statistic, l-am constatat la valori foarte mari la personalul care lucrează în Covid”, a mai explicat dr. Mahler.

828 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, la terapie intensivă

Până pe 25 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 209.648 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 828 de persoane sunt la terapie intensivă, un nou record.

149.741 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.855 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 6.391 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Publicat: 26 Oct. 2020, 10:03 Arhiva
Pe aceeași temă