Avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății! ”Este inacceptabil!”

Publicat: 02 apr. 2021, 14:16 Autor: Elena Arhiva
Avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății! ”Este inacceptabil!”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a criticat ritmul procesului de vaccinare împotriva coronavirusului în Europa, caracterizat drept „inacceptabil de lent”, conform BBC.

De asemenea, organizația spune că situația din regiune este mai îngrijorătoare decât a fost în urmă cu câteva luni. Campaniile de vaccinare dintr-o mare parte a Europei au fost afectate de întârzieri, iar numărul infecțiilor este în creștere.

„Vaccinurile sunt cea mai bună cale de ieșire din această pandemie. Cu toate acestea, vaccinarea este inacceptabil de lentă și prelungește pandemia în cea mai mare parte a Europei. Trebuie să grăbim procesul prin accelerarea producției, reducerea barierelor în calea administrării vaccinurilor și utilizarea fiecărui flacon pe care îl avem acum”, a declarat directorul OMS pentru Europa Hans Kluge, într-un comunicat.

Între timp, el a spus că țările UE vor trebui să impună restricții și alte măsuri pentru a compensa întârzierile. Kluge a avertizat, de asemenea, că procesul de vaccinare, în ciuda vitezei sale reduse, riscă „să ofere un fals sentiment de securitate atât autorităților, cât și publicului”.

Săptămâna trecută s-a înregistrat o creștere a transmiterii Covid-19 în majoritatea țărilor din regiunea europeană a OMS – care include mai mult de 50 de țări și se întinde din Groenlanda până în estul Rusiei. Au existat 1,6 milioane de cazuri noi și aproape 24.000 de decese, a spus OMS.

Doar 10% din cele aproape 900 de milioane de persoane din regiune au primit prima doză de vaccin. OMS a avertizat, de asemenea, cu privire la riscurile unei răspândiri mai mari asociate cu mobilitatea crescută și numărul de întruniri în următoarele sărbători religioase de Paște și Ramadan.

27 de țări din cele peste 50 incluse în regiunea OMS Europa au implementat blocaje parțiale sau complete.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 02 apr. 2021, 14:16 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă