Avertisment cumplit! ”Mulți pacienți vin cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus”

Publicat: 24 Nov. 2020, 08:58 Arhiva
Avertisment cumplit! ”Mulți pacienți vin cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus”

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoaraa, declarat că măsurile luate de autorități dau rezultate și spitalele COVID din Timiș încep să aibă din nou paturi libere la ATI, dar avertizează că mulți pacienți așteaptă prea mult până merg la unitățile spitalicești și ajung direct la Terapie Intensivă.

„La noi măsurile au început să dea roade, am intrat într-o fază de platou și o ușoară scădere. Am început să avem locuri în spitale. În spitalul nostru sunt vreo 30 de locuri și în cele suport încă pe atât. În schimb, avem cazuri severe și foarte severe, care stau cu patologie la domiciliu și vin cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus”, a spus Cristian Oancea, la Digi24.

Medicul a aubliniat că o mare parte din aceste cazuri severe sunt înregistrate în rândul tinerilor. „În special tineri și se pare că în ultimul timp, avem pacienți cu mai multe afecțiuni neurologice și oculare. Obezitatea e un factor de risc des întâlnit la aceste cazuri”, a mai spus Oancea.

Acesta a explicat și care sunt aceste afecțiuni: ”ochi confuzi, tulburări oculare, văd pete, câteodată văd alb-negru, diverse afecțiuni. Dar sub tratament își revin”, a adăugat medicul.

Cristian Oancea spune că oamenii trebuie să meargă la spital de urgență, dacă simptomele de COVID nu trec repede.

România a depășit pragul de 10.000 de morți de coronavirus

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 4207 cazuri noi de îmbolnăvire. Până pe 23 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 422.852 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 296.844 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.207 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 445 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 24 Nov. 2020, 08:58 Arhiva
Pe aceeași temă