Atenție români! Un dezinfectant toxic este vândut în magazinele din țară! Ingestia sau contactul poate duce la deces

Publicat: 14 Aug. 2020, 12:37 Arhiva
Atenție români! Un dezinfectant toxic este vândut în magazinele din țară! Ingestia sau contactul poate duce la deces

Paul Anghel, directorul general ANPC, a anunțat în urmă cu scurt timp faptul că un gel de mâini aflat pe piață poate dăuna sănătății deoarece are o concentrație toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi.

„Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor, gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: Produsul conţine metanol (valoare măsurată:11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi”, a precizat Paul Anghel, potrivit stirileprotv.ro.

„Ingestia sau contactul poate duce la orbire și la deces”

Totodată, Paul Anghel explică faptul că pe produs nu există nicio etichetă de unde oamenii să poată afla pericolul la care sunt expuși dacă nu folosesc conținutul într-un mod corect.

„Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informaţie cu privire la toxicitatea şi la inflamabilitatea produsului.

Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranţă pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire şi la deces./produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide şi regulamentele privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea (CLP)”, a adăugat reprezentantul ANPC.

Un turist din Bucovina a murit după ce a dezinfectat în exces camera închiriată, de teama coronavirusului

Un bărbat de 60 de ani, turist în Bucovina, a murit intoxicat, după ce a dezinfectat camera în care s-a cazat. Şi soţia lui a ajuns în stare gravă la spital, dar este acum în stare stabilă.

Cei doi turişti veniseră din Bacău să petreacă o săptămână de vacanţă în Bucovina, la doar câţiva kilometri de Câmpulung Moldovenesc. Au căutat pe internet un loc ferit de aglomeraţie şi aşa au ajuns în Moldova Suliţa, la o casă de vacanţă pe care un localnic o închiria în scop turistic.

Imediat după ce au primit cheile casei, cei doi au mers la respectiva locuință și au început să dezinfecteze totul, temându-se de infecție cu noul coronavirus.

Potrivit anchetatorilor, ar fi combinat mai multe substanțe. De altfel, în încăperea în care cei doi au dormit au fost găsite două recipiente neacoperite în care erau apă și substanțe dezinfectante.

Peste noapte, amândoi au început să se simtă rău. Iar dimineaţă, bărbatul de 60 de ani a sunat la 112. Medicilor le-a spus că li s-a făcut rău după ce au luat cina pe care şi-au gătit-o singuri.

Credeau că au toxiinfecţie alimentară şi chiar au băut mai multe pahare de lapte, în speranţa că-şi vor reveni. Starea lor s-a înrăutăţit însă şi au fost duşi de urgenţă la spial, unde bărbatul a şi murit.

 

Publicat: 14 Aug. 2020, 12:37 Arhiva
Pe aceeași temă