Aston Martin vrea sa dezvolte drona de 5 milioane de euro pentru calatoriile scurte de business! VIDEO

Publicat: 17 Jul. 2018, 15:05 Life

Ai avea curaj sa calatoresti cu asa ceva? Sa zbori cu pana la 320 de kilometri la ora?

Aston Martin vrea sa dezvolte drona de 5 milioane de euro. Se pare ca viitorul transportului nu mai este pe roti, iar marii producatori deja isi indreapta atentia si capacitatile de productie spre asta.

Aparatul de zbor la care Astom Martin deja lucreaza este dotat cu 3 elice si poate decola vertical. De asemenea este construit din fibra de carbon pentru a fi cat mai usor si va fi propulsat de motoare hibrid electric-benzina.

Aston Martin vrea sa dezvolte drona de 5 milioane de euro

Autonomia de zbor va fi de aproape 500 de kilometri iar pentru inceput se va adresa segmentului de lux dintre posibilii calatori. Cabina este foarte mica, dar pasagerii pot avea parte de o vedere panoramica de invidiat.

In aeronava sunt doar 3 locuri dintre care unul este al pilotului si doi pasageri. Elicele initial ajuta la ridicarea verticala a aeronavei, ulterior schimbandu-si pozitia imping aparatul de zbor in fata. Costul total al acestui prototip este asteptat sa fie undeva aproape de 5 milioane de euro.

Aston Martin lucreaza la acest proiect impreuna cu Rolls Royce, Cranfield Aerospace Solutions, Cranfield University si au parte si de o finantare din partea guvernului britanic. Cel mai probabil aeronava va intra in productie in urmatorii 5 ani.

Publicat: 17 Jul. 2018, 15:05 Life
Pe aceeași temă