Anunţul medicilor francezi! Au fost descoperite noi simptome ale virusului COVID-19

Publicat: 08 Apr. 2020, 09:52 News
Anunţul medicilor francezi! Au fost descoperite noi simptome ale virusului COVID-19

Medicii din Franța trag un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea apariției unor noi simptome ale bolii COVID-19. După simptome precum pierderea gustului și a mirosului, febră, tuse, stare de oboseală, probleme respiratorii, medicii avertizează cu privire la faptul că infecția cu noul coronavirus poate prezenta și manifestări la nivelul pielii.

Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi (SNDV) din Franţa avertizează, într-un comunicat de presă citat de BFMTV, asupra simptomelor care pot apărea pe piele în caz de contractare a bolii Covid-19.

„Un grup de WhatsApp format din peste 400 de dermatologi, organizat de SNDV, indică leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de Covid”, se arată într-un comunicat de presă publicat de acest sindicat al medicilor, transmite Mediafax.

Pacienţi „potenţial contagioşi”

Uniunea dermatologilor sugerează dacă apar aceste simptome ale pielii, să se consulte (să sune) cât mai curând un medic specialist. Analiza numeroaselor cazuri raportate SNDV arată că aceste simptome pot fi asociate cu Covid-19, se arată în comunicat.

„Mai multe studii și analize demonstrează că petele pe piele avertizează asupra infectării cu noul coronavirus. Facem apel la polulație și la cadrele medicale să depisteze cât mai repede persoanele infectate și contagioase, urmărind nu numai simptomele de dificultăți respiratorii, ci și pe cele cutanate”, a menționat Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi.

Publicat: 08 Apr. 2020, 09:52 News
Pe aceeași temă