Anunțul cercetătorilor: vaccinul pentru coronavirus, pe ultima sută de metri! Când ar putea fi gata

Publicat: 02 Apr. 2020, 10:29 Arhiva
Anunțul cercetătorilor: vaccinul pentru coronavirus, pe ultima sută de metri! Când ar putea fi gata

Anunțul cercetătorilor: vaccinul pentru coronavirus, pe ultima sută de metri! Germanii au anunțat când încep testele și data limită de lansare.

Compania farmaceutică CureVac, patronată de omul de afaceri german Dietmar Hopp (79 de ani), a anunțat că a micșorat timpul estimat inițial pentru producerea unui vaccin pentru noul coronavirus.

Inițial, omul de afaceri anunțase termenul limită toamna acestui an, apoi luna ianuarie a anului 2021, însă, presați de numărul tot mai mare de cazuri de COVID-19 din Germania, unde pe 1 aprilie erau raportate 73.217 infectări și 802 decese, Dietmar Hopp și CureVac au făcut tot posibilul să scurteze timpul de așteptare al vaccinului.

În același timp, situația globală, la începutul lunii aprilie, nu este deloc încurajatoare. Noul coronavirus s-a răspândit rapid, ajungând să afecteze aproape 900.000 de oameni din toată lumea. Aproape 44.000 de persoane au murit din cauza COVID-19, cei mai mulți în Italia (peste 12.000), Spania (peste 9.000) și SUA (peste 4.000).

Hopp vrea ca vaccinul să fie gata în 2020″, a titrat publicația tz.de, citată de digisport.ro.

Friedrich von Bohlen, partener cu Hopp la firma CureVac și unul dintre cei mai mari cercetători în domeniul medical, a declarat pentru aceeași publicație că testările vor începe la începutul acestei veri, în luna iunie. Totodată, von Bohlen a menționat că ”dacă totul merge bine, vaccinul va fi gata până la finalul anului”.

Publicat: 02 Apr. 2020, 10:29 Arhiva
Pe aceeași temă