Anunț important făcut de ministrul Educației și Cercetării. Ce se întâmplă cu elevii care nu pot participa la Evaluarea Națională

Publicat: 05 mai 2021, 09:32 Autor: Elena Arhiva
Anunț important făcut de ministrul Educației și Cercetării. Ce se întâmplă cu elevii care nu pot participa la Evaluarea Națională

Elevii de clasa a VIII-a care, din motive medicale, nu se pot prezenta la Evaluarea naţională 2021 din sesiunea normală a acestui an vor putea susţine examenul în toamnă, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

„Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care nu se vor putea prezenta, din motive medicale, în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an şi o doua şansă în cea de-a doua sesiune din toamnă, este normal să fii preocupat de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluarea naţională dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. Deci pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Sesiunea suplimentară de la Evaluarea naţională 2021 va face însă ca repartizarea elevilor la licee să aibă loc cu o întârziere de o lună.

„În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face şi după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară. Orice măsură are în vedere doar interesul elevului”, a precizat ministrul Educaţiei.

Când va avea loc Evaluarea Națională

Examenul de Evaluare Națională din 2021 a fost reprogramat, astfel că elevii claselor a VIII-a vor susține examenul după ce cei de a XII-a vor da Bacalaureatul, și nu înainte, cum prevede actuala structură a anului școlar 2020-2021, a anunțat în luna martie ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit Edupedu.

 Examenul de Bacalaureat se va desfășura în perioada 28 iunie – 1 iulie, în timp ce Evaluarea Națională va avea loc în perioada 5 – 8 iulie.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 05 mai 2021, 09:32 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă