Anunţ de ultimă oră de la oficialităţi! Cum se va desfășura școala din toamnă

Publicat: 10 iul. 2020, 10:28 Autor: Elena Arhiva
Anunţ de ultimă oră de la oficialităţi! Cum se va desfășura școala din toamnă

Raluca Turcan a anunțat că, începând din toamnă, școala s-ar putea desfășura în sistem hibrid. Astfel, regimul clasic ar putea fi completat de învățământul online, în special în mediul urban.

„Ne dorim școala în condiții normale, însă suntem pregătiți și cu măsuri pentru școala în condiții dificile. Avem planuri de măsuri propuse de asociația părinților, de la Ministerul Educației și de la INSP”, a declarat Raluca Turcan pentru Digi 24.

Aceasta a adăugat că, în cazul în care anul școlar va începe online, se va urmări o bună desfășurare a acestuia.

”Toate planurile vor fi puse cap la cap și vor urmări – dacă vom ajunge să avem învățământ online, acoperirea învățământului online să fie mai mare – acoperire teritorială și existența de tehnologie, să existe conținut online, calitatea predării mai bună, pregătirea profesorilor pentru această predare, să fie pregătită infrastructura școlară care să permită reducerea numărului de elevi”.

Sistemul hibrid – 50% școală fizică 50% școală online

De asemenea, Raluca Turcan a menționat că cea mai mare problemă apare în  mediul urban, unde aglomerarea din clase este foarte mare, de aproximativ 32 – 36 de elevi. Tocmai de aceea se dorește implementarea unui sistem hibrid.

”Un sistem hibrid – 50% școală fizică 50% școală online – a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”, spune Raluca Turcan.

3 scenarii posibile pentru noul an școlar

Pe masa ministrului Educației au ajuns trei scenarii posibile pentru noul an școlar, în funcție de evoluția pandemiei. Primul scenariu presupune prezența normală a elevilor la școală. Cel de-al doilea scenariu presupune prezența de 50% la școală, restul de 50% online. Scenariul al treilea prevede cursuri 100% online. Ministrul Sănătății îndeamnă românii la prudență și la respectarea măsurilor de siguranță, spunând că deciziile cu privire la reînceperea anului școlar vor fi luate abia spre sfârșitul verii.

Publicat: 10 iul. 2020, 10:28 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă