Cercetăorii au descoperit faptul că un antioxidat joacă un rol crucial în combaterea Covid-19, potrivit unui studiu recent. Acesta nu se ia din hrană, ci se eliberează natural, în timp ce facem sport.
Studiul făcut la Universitatea din Virginia arată că antioxidantul Ec SOD apare în timpul mișcării în mușchi. Apoi, prin circulație, se lipește de organele vitale. Reduce substanțial riscul simptomelor severe respiratorii, asociate Covid-19. În același timp, mișcarea reglează glicemia și ajută astfel sistemul imunitar.
”În timpul efortului glucoza va intra în celule indiferent de insulină, e un mod foarte bun de reglare a glicemiei. Efort fizic susținut înseamnă peste 30 de minute”, a declarat medicul Antonela Burlacu.
”În fața oricărei infecții, nu vorbim doar de această infecție, diabeticii sunt predispuși să facă o formă mai gravă a oricărei infecții virale bacteriene, dar vorbim aici de diabet și obezitate, sunt doi factori de prognostic prost pentru pacienții infectați cu SARS CoV 2”, a explicat dr. Răzvan Vasilescu, medic primar diabet, Spitalul Colentina:
În această perioadă, prevenție împotriva eventualelor simptome severe de Covid-19 înseamnă și reducerea greutății corporale cu 10% mai spun specialiştii.
Erin Bromage, este un imunolog din SUA, profesor la Universitatea din Massachusets care a publicat recent pe blogul său un articol în care explică faptul că timpul este foarte important în ecuaţia infectării cu COVID-19.
”Cu cât petreci mai mult timp în acel mediu – deci minute sau ore în interior – cu cât mai mult virus respiri, cu atât se poate acumula şi apoi se poate stabili infecţia.
Deci este întotdeauna un echilibru al expunerii şi al timpului. Dacă obţineţi un nivel ridicat de expunere, este un timp scurt (până la infecţie şi dacă obţineţi un) nivel scăzut de expunere, este mai mult timp înainte ca această infecţie să se poată stabili”, a spus Bromage.
Bromage spune că o sesiune de shoping realizată în timp scurt are şanse mult mai mici de a expune persoana la o infecţie cu COVID-19.
„Chiar dacă există un virus în acel mediu, sperăm că nu ai avut acest timp necesar pentru a ajunge la acea doză infecţioasă. Cu toate acestea, angajaţii unui magazin sunt în acel mediu”, a spus el. „Deci, ceea ce nu te-ar infecta pe mine şi pentru că nu am ajuns la acest număr de doză infecţioasă, are un efect mult mai puternic sau un efect mai mare asupra unui angajat care primeşte acea doză mică toată ziua”, a spus Bromage.