ANPC a descoperit germeni în gheața folosită la prepararea băuturilor răcoritoare la un celebru fast food din Romania

Publicat: 22 Oct. 2019, 15:55 Life
ANPC a descoperit germeni în gheața folosită la prepararea băuturilor răcoritoare la un celebru fast food din Romania

ANPC a descoperit, în urma unor controale, bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața cu care erau preparate băuturile răcoritoare, a anunțat marți Paul Anghel, directorul general al instituției de control.

ANPC a descoperit germeni în gheața. Paul Anghel a precizat că inițial controlul efectuat în rețelele fast food privea cantitatea de gheață pusă în pahar, mai mare decât cea prevăzută în normative, consumatorul primind o băutură diluată.

În cadrul controlului au fost prelevate probe de gheață care au fost verificate în laborator, fiind identificate bacterii. „Am vrut să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate bacterii coliforme şi enterococi intestinali.

ANPC a descoperit germeni în gheața

ANPC a descoperit germeni în gheața

Analizele au fost repetate și în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă”, a spus Paul Anghel.

Directorul general ANPC spune că va fi alertat şi Ministerul Sănătăţii și a fost luată decizia opririi temporare a furnizării cu gheaţă pentru băuturile carbogazoase.

Inspectorii ANPC au verificat și gheața de la un alt cunoscut fast-food, dar nu au fost descoperite, la analize, nereguli.

Controalele vor fi extinse în toate unitățile, a precizat Anghel, care a adăugat că producerea gheții nu era prevăzută în autorizari.

Publicat: 22 Oct. 2019, 15:55 Life
Pe aceeași temă