ANPC cere trei măsuri urgente: amânarea plății facturilor, a ratelor și a executărilor silite

Publicat: 17 Mar. 2020, 10:12 News
ANPC cere trei măsuri urgente: amânarea plății facturilor, a ratelor și a executărilor silite

În plină pandemie de coronavirus, Protecția Consumatorilor cere 3 măsuri urgente: Amânarea plății facturilor la utilități și a ratelor bancare, precum și amânarea executărilor silite. 

În plină criză generată de coronavirus, ANPC vine întrajutorarea populației. Protecția Consumatorului cere Guvernului Orban să implementeze 3 măsuri urgente: să amâne plata facturilor la utilități, a ratelor bancare, precum și amânarea executărilor silite.

Duminică, Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a propus amânarea, pentru 90 de zile, a ratelor bancare pentru românii care au credite la bănci, în contextul răspândirii rapide a coronavirusului.

La solicitarea Bugetul.ro, șeful Corpului de Control al ANPC, comisarul-șef Sorin Susanu, a făcut o serie de precizări.

Acesta ne-a explicat că, împreună cu Paul Anghel și cu conducerea ANPC-ului, a propus implementarea celor 3 măsuri: să amâne plata facturilor la utilități, a ratelor bancare, precum și amânarea executărilor silite.

Noi încercăm să o facem oficial, dar doar Guvernul poate să ia o decizie în acest sens. Asta a fost inițiativa noastră. O bază legală, ca noi să impunem aceste măsuri, nu avem.

După discuțiile cu noi, însă, Banca Transilvania a făcut deja lucrul ăsta, iar ING-ul a făcut exact invers, a mărit o serie de comisioane.

De asemenea, și CEC Bank a răspuns pozitiv la solicitarea noastră. Noi, la nivel central, am discutat cu băncile.

În aceste clipe grele, trebuie să ne unim și să protejăm consumatorii. În principal, eu vreau să nu existe popriri și sistări de utilități în această perioadă”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Publicat: 17 Mar. 2020, 10:12 News
Pe aceeași temă