Angela Merkel şi Emmanuel Macron, apel către Europa: ”Nu putem acţiona ca şi cum coronavirusul s-ar fi sfârşit”

Publicat: 20 iun. 2021, 10:11 Autor: Elena Arhiva
Angela Merkel şi Emmanuel Macron, apel către Europa: ”Nu putem acţiona ca şi cum coronavirusul s-ar fi sfârşit”

Cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii Europene să-şi coordoneze politicile în privinţa redeschiderii frontierelor în contextul pandemiei de COVID-19 şi să ia măsurile necesare împotriva noilor variante ale virusului, potrivit Reuters.

Macron a spus că ţările UE ar trebui să manifeste vigilenţă pentru a nu permite propagarea noilor variante de coronavirus, adăugând că Uniunea Europeană urmăreşte evoluţiile din Marea Britanie, care a înregistrat o creştere accentuată a cazurilor raportate săptămânal de contaminare cu varianta Delta, scrie agerpres.ro.

„Unele ţări şi-au redeschis frontierele mai devreme din motive legate de industria turismului, dar trebuie să fim atenţi pentru a nu importa noile variante”, a declarat el într-o conferinţă de presă comuna cu Merkel, înainte de o cină de lucru la cancelaria din Berlin.

Angela Merkel: ”Măsuri de precauţie sunt în continuare necesare!

Angela Merkel a completat:„Nu putem acţiona ca şi cum coronavirusul s-ar fi sfârşit”. „Măsuri de precauţie sunt în continuare necesare, astfel încât să avem o vară cu multe libertăţi, dacă nu chiar toate”, a spus ea.

Preşedintele francez s-a aflat vineri seara în capitala Germaniei pe fondul eforturilor de pregătire a Consiliului European preconizat să se desfăşoare în 24-25 iunie. A fost încă o ocazie pentru preşedintele francez de a se întâlni cu Angela Merkel, al cărei mandat se apropie de sfârşit şi care nu mai va candida pentru un nou mandat de cancelar.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 20 iun. 2021, 10:11 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă