Alte două medicamente găsite pentru tratarea Covid-19: „Sunt destul de interesante, provocatoare şi încurajatoare”

Publicat: 10 Jul. 2020, 13:34 Arhiva
Alte două medicamente găsite pentru tratarea Covid-19: „Sunt destul de interesante, provocatoare şi încurajatoare”

O combinaţie de medicamente arată că sunt eficiente în tratarea Covid-19. Testele clinice au fost efectuate în spitale universitare din Iran. 

O combinaţie de medicamente antivirale folosite pentru vindecarea a milioane de pacienţi bolnavi de hepatită C arată rezultate promiţătoare pentru tratarea Covid-19 în teste clinice efectuate în Iran, scrie cotidianul Financial Times.

Potrivit rezultatelor obţinute după trei teste clinice, 94% dintre pacienţii spitalizaţi cărora li s-a administrat această combinație au prezentat scăderea febrei şi îmbunătăţirea respiraţiei, comparativ cu un nivel de 70% în cazul celor care nu au luat medicamentele. Rata mortalităţii pentru pacienţii cărora li s-au administrat medicamentele a fost de doar 5%, faţă de 20% în cazul celor care nu au beneficiat de tratament.

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA şi membru al grupului de combatere a coronavirusului, a declarat că rezultatele „sunt destul de interesante, provocatoare şi încurajatoare”.

„Avem nevoie cu disperare de antivirale care să poată fi administrate în fazele preliminare ale bolii pentru a preveni spitalizările. Aş încuraja studii suplimentare pentru a reuşi acest lucru”, a subliniat Fauci.

Rezultatele au fost prezentate joi, la o conferinţă internaţională pe tema HIV/SIDA

Preţurile combinaţiei de medicamente, administrate două săptămâni, variază între 18.000 de dolari pentru anumiţi pacienţi din SUA, 4.200 de dolari în Brazilia şi 6 dolari în Pakistan.

Andrew Hill, cercetător la Universitatea din Liverpool şi examinator al studiului, constata într-un document publicat anul acesta că medicamentele pot fi produse cu profituri reduse la preţul de 5 dolari pentru un tratament de două săptămâni.

Dr. Thiago Souza, un examinator al studiului care lucrează la Laboratorul de Imunofarmacologie din Rio de Janeiro, a declarat că testele de laborator arată că medicamentul, Daclatasvir este eficient şi singur împotriva coronavirusului, pătrunzând în plămâni în zonele unde se concentrează infecţia. Sofosbuvir, folosit separat, are doar efecte marginale asupra coronavirusului, a explicat el.

Un studiu separat, la care au participat specialişti ai companiei Gilead, arată că Sofosbuvir, printre alte antivirale, nu are niciun efect asupra coronavirusului în doze standard.

Andrew Hill a declarat: „Există deja suficiente doze de Sofosbuvir şi Daclatasvir pentru a trata milioane de oameni, dacă această combinaţie demonstrează eficienţă în teste ample. Vrem ca acest tratament să fie accesibil oricărei persoane care suferă de Covid-19, în orice ţară”.

Publicat: 10 Jul. 2020, 13:34 Arhiva
Pe aceeași temă