Exista cateva alimente romanesti ideale pentru organism.
Anumite alimente romanesti sunt insa benefice organismului, pentru ca au un continut bogat de carbohidrati. Desigur, nu e nevoie sa fie consumate in exces, dar reprezinta o sursa sigura, pe langa produsele de import.
Desi carbohidratii au ajuns sa aiba o reputatie negativa in ultimul timp, acestia sunt importanti pentru o buna dezvoltare si functionare a corpului nostru. Tocmai de aceea, in lipsa lor, organe precum creierul, inima sau rinichii nu ar putea sa cedeze.
Exista anumiti cabohidrati buni, continuti in special de produsele de import. Orezul brun, cartofii dulci, quinoa sau bananele sunt renumite in acest sens, dar si piata romaneasca ofera la fel de multe alternative, potrivit csid.ro.
Totodata, medicii din toata lumea recomanda evitarea dietelor care nu contin suficienti carbohidrati. Fructele si legumele de sezon sunt recomandate in aceasta perioada, pentru ca sunt benefice organismului.
Afinele sunt o sursa absolut delicioasa de carbohidrati buni! Printre aceste alimente romanesti pe care ar trebui cu totii sa le consumam mai des se afla si fructele ce poarta denumirea de „superfood”. Afinele contin 15% carbohidrati, vitamina C, vitamina K, apa si magneziu.
Iubitorii de fructe si legume mai pot opta, printre alte alimente romanesti, si pentru mere. Romania este una dintre tarile norocoase, pentru ca soiurile de mere cultivate la noi sunt pline de savoare. Merele contin in jur de 13-15% carbohidrati buni si a fost dovedit stiintific faptul ca persoanele care le consuma reusesc sa tina sub control nivelul glicemiei.
La fel de benefica organismului sunt si fasolele rosii. Daca sunt gatite, acestea contin aproximativ 22,8% carbohidrati benefici si reprezinta o alegere satioasa. Un consum regulat ajuta la mentinerea sanatatii colonului, dar si un nivel optim al glicemiei.
Conopida contine putini carbohidrati, dar are un continut bogat de vitamina C si vitamina K, ce ajuta la eliminarea inflamatiilor din organism. Totodata, femeile care isi doresc sa ramana insarcinate o pot consuma, pentru ca este bogata si in folati.