Iata ce alimente trebuie sa eviti categoric daca suferi de artrita!
Alimente nerecomandate pentru artrita! Bolnavii sau cei predispusi la artrita trebuie sa le evite categoric, pentru ca le pot face foarte mult rau. Multe persoane nu stiu ca obiceiurile culinare le pot afecta sanatatea si mai rau, daca sufera de anumite boli cronice. Tocmai de aceea, va prezentam o lista de alimente toxice, in cazul celor care sufera de artrita.
Artrita, reumatismul, dar si artroza se manifesta printr-o sensibilitate crescuta, dureri mari, dar si rigiditate la nivelul articulatiilor. Printre simptome mai sunt si inflamatiile, care pot fi tinute sub control si prin alimentatie, nu doar prin analgezice si antiinflamatoare.
O corecta si sanatoasa te poate scapa de neplacerile resimtite in cazul acestei probleme medicale. Tocmai de aceea anumite alimente nerecomandate pentru artrita trebuie luate in calcul de catre bolnavi. Factorii care contribuie la inflamatia cronica sunt lipsa de somn, toxinele din mediu, stresul, dar si alimentele care cresc brusc nivelul de zahar din sange. Asa cum sunt painea alba, sucurile carbogazoase sau dulciurile.
Desi este o foarte buna sursa de fier si proteine, carnea rosie contien foarte multi acizi grasi Omega 6, care agraveaza cu mult durerile de articulatii si umflaturile. Acest tip de carne trebuie scos din meniu si inlocuit cu alte alimente bogate in proteine, cum ouale sau nucile.
Nu va ganditi ca este vorba despre absolut toate legumele, ci doar de o parte dintre ele, cele care cresc pe timp de noapte. Persoanele care sufera de artrita trebuie sa evite cartofii albi, rosiile, vinetele, toate tipurile de ardei, inclusiv cei iuti. Desi sunt sanatoase, acestea nu sunt recomandate persoanelor care au artrita sau boli autoimune, pentru ca provoaca inflamatii, in loc sa le amelioreze.
Produsele lactate par sa devina unul dintre cei mai mari dusmari ai atritei si reumatismului, pentru ca agraveaza simptomele neplacute ale bolilor. Asta deoarece contin foarte multe proteine, iar lactatele au un efect iritant asupra testaturilor din jurul atriculatiilor. Laptele, iaurtul sau branzeturile pot fi inlocuite cu spanac, soia sau fasole.
Asa cum va puteti imagina, mancarurile prajite nu au un efect benefic asupra sanatatii nici cand vine vorba de artrita. Chiar daca preparate in acest mod alimentele sunt mult mai gustoase, trebuie evitate pe deplin de bolnavii de artrita. Prajelile in uleiuri vegetale nu sunt indicate, pentru ca acestea contin acizi grasi Omega 6 care inrautatesc simptomele. Dintre uleiurile vegetale, cel de masline are cel mai redus continut de Omega 6.
(sursa: manukafeed.com)