Alexandru Rafila avertizează! Ce le transmite oamenilor care nu cred că există Covid-19

Publicat: 22 May. 2020, 10:21 Arhiva

Profesorul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă pentru oamenii care nu se încred în existența virusului Covid-19, care a făcut victime.

Medicul Alexandru Rafila susține că particula virală este vizibilă la microscopul electric și există. Multe persoane se opun vaccinării din cauza scepticismului, spune el, potrivit Viva. Profesorul nu susține că este vorba deloc despre o conspirație, iar bolile sunt transmisibile. Odată ce un om intră în contact cu celălalt, cu ușurință poate transmite virusul mai departe.

Alexandru Rafila avertizează: ”Se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează”

„Chestiunea legată de faptul că virusurile în general nu există funcționează de mult. Inclusiv când a început epidemia de rujeolă în urmă cu 4 ani în România au apărut în zona celor care se opun vaccinării informații că nu există, au făcut și pariuri.

Cred că e clar că există boli infecțioase. Cu asta cred că suntem cu toții de acord. Aceste boli sunt transmisibile. Contactul cu o persoană bolnavă duce la apariția bolii, fie prin transmitere aeriană, fie digestivă, pe diverse căi.

Bolile astea, dacă există și suntem de acord că sunt microorganisme care le produc – virusuri sau bacterii – care pot și văzute, pentru cei care sunt curioși, și izolate. La bacterii e mai simplu că sunt mai mari, la virusuri e mai complicat că un virus e o particulă care nu se multiplică decât în interiorul unei celule pe care o infectează și atunci ai nevoie de culturi de celule, dar chiar particula virală se poate vedea la un microscop electronic, se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează.

Să vii să spui că ceva care a fost dovedit științific nu există și că există o conspirație, eu cred că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț și de o judecată cât de cât echilibrată”, a spus doctorul.

Publicat: 22 May. 2020, 10:21 Arhiva
Pe aceeași temă