Alexandru Cumpănașu, plângere penală împotriva INML pe baza raportului de la MS

Publicat: 23 Aug. 2019, 17:11 Ciao.ro

A luat decizia după ce a primit raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

Alexandru Cumpănașu, plângere penală împotriva INML. Acesta a declarat, vineri, în fața Poliției Caracal că luni va depune plângere la Parchetul General împotriva INML, după ce a primit raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

„Am condamnat raportul de la INML și voi depune plângere penală luni. Ce au vrut să spună prin comunicatul acela? Iar mergem pe texte de Petre Ispirescu, pe care le interpretăm cu toții aici? Ce au vrut să spună cu reluarea expertizelor? Eu nu am înțeles nimic.

Alexandru Cumpănașu, plângere penală împotriva INML

Alexandru Cumpanasu va ajunge din nou la Parchet

În cazul INML, plângere penală luni la Parchetul General, de asta vă asigur, pe baza raportului pe care l-am primit de la Ministerul Sănătății, iar în ceea ce privește DIICOT încep să am dubii extrem de mari că acolo se mai dorește aflarea adevărului și nu rezolvarea cazului așa, de îndată, pe niște prezumții pe care au plecat de la început procurorii când au spus că fetele sunt moarte. Asta este convingerea mea”, a spus Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, fata despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o în casa sa din Caracal.

Despre modificările legislative propuse de ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, Cumpănașu a spus că sunt „inutile”, pentru că exista legislație și înainte de aceste propuneri.

„Mi se pare inutile. Care este rostul? Să punem în lege ceea ce știam deja? Excepțiile prevăzute de Constituție și de Codul Penal? Ca să ce? Să supra reglementăm? Să spunem că de fapt… Ce să spunem?

Că da, ăia, de fapt, nu puteau să intre, au dreptate ei. După care venim și spunem cauzele care au fost pe rolul parchetelor până acum rămân la cei care au fost sesizați. Adică DIICOT se ocupă de omor, dacă se va dovedi că este omor? (…)

Ce au vrut cu aceste modificări? Care este relevanța? Să meargă până la capăt pe o teorie pe care au lansat-o din prima zi de cercetare la fața locului cum că fetele sunt moarte și au început să ne spună ?”, a mai spus Cumpănașu.

Publicat: 23 Aug. 2019, 17:11 Ciao.ro
Pe aceeași temă