Alertă pe litoral! 10 dintre tinerii petrecăreți din Vaslui sunt infectați cu noul coronavirus!

Publicat: 06 Aug. 2020, 11:37 Arhiva
Alertă pe litoral! 10 dintre tinerii petrecăreți din Vaslui sunt infectați cu noul coronavirus!

Informații noi în cazul celor 17 tineri care s-au distrat pe litoral în timp ce una dintre adolescentele din grup aștepta rezultatul unui test COVID. 10 dintre ei au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 la Spitalul din Bârlad acolo unde au fost aduși de la Costinești.

Autoritățile sunt în continuare în alertă iar anchetele continuă în ambele județe. Atât în Vaslui, acolo unde fata s-a infectat în urma petrecerii de la majorat, la care a participat alături de alți 39 de adolescenți, dar și la Constanța, unde atât ea, cât și contacții ei, s-au distrat fără să știe rezultatul testului COVID.

Petrecere de majorat, organizată în plină pandemie

În plină pandemie COVID-19, o familie din Vaslui a organizat o petrecere de majorat, la care au fost invitaţi aproximativ 40 de tineri. După petrecere, întreg grupul de tineri a plecat pe litoral, la Costineşti. Paradoxal, o parte dintre ei, au ales să efectueze deplasarea la mare, deşi prezentau semne de răceală.

De altfel, una dintre adolescente, fiica unui ambulanţier al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui a ajuns pe 31 iulie în Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, fiind adusă de tatăl său, deoarece prezenta semne de răceală. A fost testată pentru COVID-19, apoi a plecat acasă.

Nu a mai aşteptat rezultatele testului şi a plecat împreună cu prietenii la mare. Din cauza numărului mare de solicitări, rezultatele testelor COVID-19 nu mai pot fi comunicate pacienţilor în termen de 24 de ore, aşa cum se întâmpla până nu demult.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la Costineşti, cei aproape 40 de tineri s-au cazat la vile şi la pensiuni particulare. În cursul zilei de 3 august, rezultatele testelor COVID-19 au confirmat că fiica ambulanţierului este infectată cu virusul SARS-CoV-2.

Publicat: 06 Aug. 2020, 11:37 Arhiva
Pe aceeași temă