Alertă! Nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru bolnavii COVID din Capitală!

Publicat: 02 Mar. 2021, 12:21 Arhiva
Alertă! Nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru bolnavii COVID din Capitală!

Din păcate, situația dificilă a sistemului sanitar semnalată de mai mulți medici, în ultimele zile a devenit realitate cruntă.

Potrivit antena3.ro, Capitala a rămas fără locuri la ATI pentru cei infectaţi cu coronavirus. Medicii au căutat luni seară un loc pentru un pacient de la Institutul Marius Nasta, dar nu au găsit.

România s-a întors la situaţia de anul trecut, din noiembrie, când medicii căutau un loc la Terapie intensivă pentru bolnavii în stare critică.

În prezent, în Capitală, nu mai sunt locuri la secţiile de ATI, ceea ce înseamnă că cei în stare gravă care vor avea nevoie de un pat de Terapie intensivă vor fi transferaţi către alte spitale din ţară.

În aceste condiţii, medicii cer soluţii din partea autorităţilor, pentru că deşi a trecut un an de la primul caz COVID în România, ne confruntăm din nou cu lipsa locurilor la ATI. România are, în continuare, sub 1.500 de locuri la Terapie intensivă, iar ultima raportare transmisă de autorităţi arată că, în prezent, sunt 1022 de persoane în stare gravă.

Medicii spun că suntem deja în al treilea val al epidemiei de coronavirus, iar numărul mare de îmbolnăviri este cauzat de tulpina foarte contagioasă din Marea Britanie.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 02 Mar. 2021, 12:21 Arhiva
Pe aceeași temă