Alertă! Noua tulpină a coronavirusului se răspândeşte rapid în Anglia

Publicat: 02 Jan. 2021, 10:07 Arhiva
Alertă! Noua tulpină a coronavirusului se răspândeşte rapid în Anglia

Noua tulpină a coronavirusului se răspândeşte cu repeziciune în Anglia, fiind mult mai transmisibilă decât alte variante.

În plus, această tulpină nouă a Sars CoV-2 afectează într-o proporţie mai mare tinerii sub 20 de ani, ceea ce în cazul tulpinei iniţiale nu se întâmpla, potrivit imperial.ac.

Aceste observaţii ale specialiştilor apar într-un studiu realizat de o echipă de colaborare de la Imperial College London, Universitatea din Edinburg, Centrul de Sănătate Publică din Anglia, Universitatea din Birmingham şi consorţiul specialiştilor care cercetează COVID-19.

Medicii spun acolo că toate virusurile suferă mutaţii sau modificări genetice, iar varianta aceasta nouă a Sars CoV-2 a fost descoperită în noiembrie 2020 şi se răspândeşte cu repeziciune în Anglia.

„În plus, această transmisibilitate mare face ca controlul asupra bolii să fie mai dificil şi va face în aşa fel încât vaccinarea să devină mai rapidă”, spune profesorul Neil Ferguson.

De asemenea, mai spun specialiştii, multe din modificările genetice ale noii tulpini a virusului fac ca unele teste de diagnostic COVID-19 să fie asociate cu eşecuri.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 02 Jan. 2021, 10:07 Arhiva
Pe aceeași temă