Alertă medicală! Cât rezistă coronavirusul în frigider și în congelator

Publicat: 03 Apr. 2020, 12:44 News
Alertă medicală! Cât rezistă coronavirusul în frigider și în congelator

Alertă medicală! Cât rezistă coronavirusul în frigider și în congelator! Un studiu realizat pe două virusuri înrudite cu noul coronavirus, cunoscut sub denumirea de Sars-Cov-2, arată că temperaturile scăzute şi umiditatea redusă le ajută să supraviețuiască mai mult.

Studiul este explicat pe site-ul dedicat noului coronavirus de către statul american New Jersey.

Potrivit analizei, la o temperatură de 4 grade Celsius (ca într-un frigider obișnuit) și umiditate 20%, peste două treimi din virusuri au supraviețuit 28 de zile. În schimb, la o temperatură de 40 de grade, cu umiditate 80%, virusurile au rezistat mai puțin de șase ore.

Alertă medicală! Cât rezistă coronavirusul în frigider și în congelator!

Mai mult, la temperaturi sub 0 grade Celsius şi până la -20 de grade, Sars-Cov-2 ar putea supraviețui până la doi ani, dacă este similar coronavirusurilor din familia sa, a atras atenția un expert de la clinica Cleveland din Abu Dhabi, relatează antena3.ro.

Acest lucru sugerează că noul coronavirus supraviețuiește mai bine la temperaturi mai reci. De asemenea, este de așteptat ca virusul să supraviețuiască un timp îndelungat fiind înghețat.

În context, medicii din New Jersey recomandă atât spălarea pe mâini, cât și a produselor. În plus, se recomandă curățarea periodică a suprafețelor, în cazul de față a frigiderului, folosind dezinfectanți aprobați.

Publicat: 03 Apr. 2020, 12:44 News
Pe aceeași temă