Alertă! Institutul Robert Koch: Epidemia evoluează exponențial și este abia la început!

Publicat: 20 mart. 2020, 10:22 Autor: Elena Arhiva
Alertă! Institutul Robert Koch: Epidemia evoluează exponențial și este abia la început!

Alertă! Institutul Robert Koch: Epidemia evoluează exponențial și este abia la început! Institutul Robert Koch din Germania a făcut un nou apel la respectarea măsurilor anunțate de autorități.

Altfel, în mai puțin de o sută de zile s-ar putea infecta cu coronavirus până la 10 milioane de oameni în Germania.

„Avem o desfășurare exponențială a epidemiei. Suntem la începutul unei epidemii, cu care ne vom confrunta încă săptămâni și luni de acum înainte“ – a precizat Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch (RKI), principala autoritate de prevenire a bolilor infecţioase în Germania.

El a anunțat și numărul infecţiilor cu coronavirus, confirmate până acum în Germania: 8198 (12 morți). Dacă măsurile luate de autorități nu vor avea efectul dorit, Wieler crede că numărul celor infectați cu coronavirus ar putea depăși 10 milioane în următoarele 2-3 luni, relatează dw.com.

Wieler a explicat că efectul măsurilor luate de guvernanți trebuie urmărit peste două săptămâni. El a mai subliniat: „Este evident că actuala stare de lucruri (cu restricțiile în vigoare, n.red.) nu poate fi menținută pe termen lung.“ Wieler a clarificat astfel o declarație a sa de luni, în care ar fi dat de înțeles că, în cel mai extrem caz, măsurile de limitare a epidemiei ar putea rămâne în vigoare timp de doi ani.

Alertă! Institutul Robert Koch: Epidemia evoluează exponențial și este abia la început! Europa a devenit continentul cel mai afectat de coronavirus

Europa a trecut joi pragul de 100.000 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, dintre care peste 41.000 sunt înregistrate în Italia, potrivit unei statistici întocmite de AFP, citează Agerpres.

Cu un total de 100.470 de cazuri confirmate, din care 4.752 de decese, Europa a devenit astfel continentul cel mai afectat de pandemie, în faţa Asiei (cu 94.253 de cazuri, dintre care 3.417 de decese).

Numărul cazurilor diagnosticate reflectă însă numai o fracţiune din numărul real al îmbolnăvirilor de COVID-19, întrucât multe ţări testează doar cazurile foarte grave.

Italia a depășit China la numărul deceselor provocate de noul coronavirus

Bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus din Italia l-a depășit astăzi pe cel din China, transmite joi BBC, după ce autoritățile din peninsulă au anunțat 427 de noi decese în ultimele 24 de ore.

Publicat: 20 mart. 2020, 10:22 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×